Воїн ЗСУ, який закликав розстріляти 450 нардепів, суд покарав умовно

У липні 2022 року військовослужбовець, через значні втрати з боку України, записав на телефон відео, де закликав до «знищення в насильницький спосіб із застосуванням зброї представників законодавчої гілки державної влади в Україні».

Дубровицький районний суд Рівненської області 26 квітня 2024 року визнав військовослужбовця Збройних сил України винним у публічних закликах до насильницької зміни влади. Чоловік визнав свою провину та попросив суворо не карати, тому що в нього були діти 5 та 7 років. 

Як повідомив сайт «Судовий репортер» із посиланням на вирок суду, військовий був незадоволений владою в Україні, а також значними втратами, які несли Збройні сили.

«Приблизно 28 липня 2022 року, перебуваючи за місцем військової служби в Рівненській області, він записав на свій телефон відеоролик. У відео він закликав у насильницький спосіб, із застосуванням зброї, знищити представників законодавчої гілки державної влади в Україні, а саме 450 депутатів Верховної Ради», – йдеться у матеріалі.

Того ж дня військовослужбовець надіслав цей відеоролик знайомому, який адміністрував групи в соціальних мережах. Той нібито не подивився відео та поширив його на власній сторінці у соцмережі ТікТок.

«В один із днів кінця липня 2022 року за невстановлених досудовим слідством обставин, відео з публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу було опубліковано на інших соціальних мережах та групах, зокрема в телеграм-каналі…та було доступне до перегляду невизначеному колу осіб», – йдеться у матеріалах досудового розслідування.

У судовому засіданні чоловік визнав вину повністю та щиро розкаявся. Підтвердив, що зняв відео і надіслав знайомому, щоб той розмістив його у ТікТок. Та через два дні попросив товариша видалити цей відеозапис.

«(Військовослужбовець) зробив для себе відповідні висновки, а також має на утриманні двох малолітніх дітей (п`яти та семи років). При обранні міри покарання просив суд суворо не карати та не позбавляти волі», – написано у рішенні суду.

Його засудили до 1 року позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання на такий же строк.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

34 секунди ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

2 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

15 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

20 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

20 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

20 години ago