Новини світу

Маск хоче повністю купити Twitter

Компанія Twitter Inc. повідомила, що Маск, який є найбільшим приватним акціонером компанії, запропонував купити решту акцій Twitter, якими він ще не володіє.Генеральний директор Tesla Ілон Маск запропонував повністю купити Twitter, заявивши, що платформу соціальних мереж «потрібно трансформувати» з його точки зору як абсолютиста свободи слова. Про це інформує Експерт з посиланням на Associated Press.

Компанія Twitter Inc. повідомила, що Маск, який є найбільшим приватним акціонером компанії, запропонував купити решту акцій Twitter, якими він ще не володіє, за 54,20 доларів за акцію, пропозиція вартістю понад 43 мільярди доларів. Маск назвав цю ціну своєю найкращою і остаточною пропозицією, хоча не надав жодних подробиць щодо фінансування. Пропозиція не є обов’язковою для виконання та залежить від фінансових та інших умов.

«Я інвестував у Twitter, оскільки вірю в його потенціал бути платформою для свободи слова в усьому світі, і я вважаю, що свобода слова є суспільним імперативом для функціонуючої демократії. Однак, зробивши інвестиції, я розумію, що компанія не буде ні процвітати, ні служити цьому суспільному імперативу в його нинішньому вигляді. Twitter потрібно перетворити на приватну компанію», – сказав Маск.

У Twitter повідомили, що отримали пропозицію Маска і зараз вирішують, чи відповідає інтересам акціонерів прийняти пропозицію або краще продовжувати працювати як публічна компанія.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вже 72 роки лікує людей: 96-річний лікар з Австралії назвав причини свого довголіття

В Австралії вирішив піти на пенсію один із найстаріших досі практикуючих лікарів країни – 96-річний Джон Вайзман.…

2 години ago

Чи може паспорт громадянина світу стати альтернативою для українських чоловіків за кордоном

Українські чоловіки за кордоном після відмови у консульських послугах почали шукати альтернативу документам своєї країни.…

2 години ago

Ухилянти можуть уникнути штрафів від ТЦК: юрист вказав на дуже важливий нюанс

Новий закон про мобілізацію в Україні передбачає, що чоловікам військового віку потрібно протягом 60 днів уточнити свої…

2 години ago

У Франції стає більше «наддовгожителів»: дослідники пояснили феномен

У Франції проживає все більше людей віком від ста років, і з'явилася нова вікова група…

2 години ago

Бреду Пітту варто хвилюватися: Дженніфер Еністон планує випустити мемуари

Голлівудські зірки були одружені п'ять років і розлучилися на позитивній ноті. Принаймні так здавалося тому,…

2 години ago

Ефективно та недорого: Україна перетворила спортивний літак на ударний безпілотник

Україна знайшла спосіб завдавати чуттєвих ударів по важливих об'єктах російських терористів у глибині Росії. Для цього…

2 години ago