Новини суспільства

“IT Війська”: волонтери створили фонд для адресної допомоги бійцям ЗСУ

Поки Збройні сили України успішно борються з російськими окупантами на всіх напрямках, у тилу їх підтримує IT-армія.
 Небайдужі українці, які до повномасштабного російського вторгнення вели різний бізнес, пов’язаний із рекламою, технологіями, маркетингом, логістикою та іншими сферами, створили благодійний фонд «Українське IT Війська» (Ukrainian IT Troops).

Чим займається БФ «Українське IT Війська» ?

Адресна допомога захисникам України.

“Наша армія відважна, сильна і рішуча, але недостатньо оснащена. Тому ми збираємо запити з усіх куточків України, знаходимо постачальників, оплачуємо та доставляємо техніку, бронежилети, шоломи, тепловізори, медикаменти, тактичний одяг та спорядження бійцям ЗСУ”, – зазначають у фонді.

Інформаційна война.

Активісти розповсюджують правдиву інформацію про війну з перших вуст, стримують потік пропаганди, фейків та дезінформації.

Гуманітарна допомога.

Волонтери «IT Війська» допомагають продуктами, медикаментами, житлом, транспортом та надають юридичну допомогу всім, хто опинився у тяжкому становищі.

“Ми створили Благодійний фонд «Ukrainian IT Troops» – «Українське IT Військо», усвідомлюючи, що Україна – це захисний щит Європи і ніхто крім нас не захистить наші державні кордони та наші європейські цінності. Разом із військовими, волонтерами та власниками бізнесу ми забезпечуємо допомогу в тилу”, – наголошують волонтери.

Як писав The Washington Post, IT Війська» вже неодноразово доводили свою надійність, доставляючи балістичні шоломи та броню у військові частини. Здійснювали волонтери та складніші запити, наприклад, член снайперської групи попросив гвинтівку Adams Arms P2. Її знайшли та доставили на позиції протягом семи годин. Також «IT Війська» відправили на фронт каски з Ізраїлю, безпілотники з Англії, тепловізійні окуляри з тепловізійні окуляри з Франції, лазерні далекоміри з Канади, Starlinks з Нідерландів, 3D-принтери, коліматорні приціли, бронежилети з Польщі.

Шляхи, які щодня прокладають фургони за допомогою від польського кордону через Львів до Києва, Сум чи Харкова, ілюструють страшну реальність для Росії – війна мобілізувала українців з усіх сфер життя, всі ми стали на захист України.

Юлия Ковальчук

Recent Posts

У Європі різко скорочують розмір допомоги українським біженцям: де платитимуть менше

В одній з європейських країн різко скорочують розмір державної допомоги українським біженцям. Розмір виплат знизять…

27 хв. ago

Студентка роками майже нічого не їсть, крім сиру: який вигляд вона має зараз (фото)

Студентка юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США настільки захопилася сиром, що їй довелося…

41 хв. ago

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Згідно з законом про мобілізацію, українці призовного віку мають можливість оновити облікові дані в Центрі надання…

47 хв. ago

Прокляття Морфея. Учені назвали пози сну, які утворюють зморшки на обличчі

Зморшки на нашій шкірі з'являються з низки причин, зокрема внаслідок старіння, впливу сонячних променів, куріння, недостатнього…

50 хв. ago

Хочуть перекласти борги на киян: у Київраді сварять Кличка, бо закриває очі на оборудки Київводоканалу

Повертаючи місту інфраструктуру, ПрАТ "Київводоканал" водночас передає свої борги, а провладні депутати ще й пролобіювали…

55 хв. ago

У РФ під удар потрапили аеродром і НПЗ: подробиці нічної атаки (фото, відео)

У ніч на 19 травня регіони Російської Федерації зазнали масованої атаки із застосуванням тактичних ракет…

1 годину ago