У РФ під удар потрапили аеродром і НПЗ: подробиці нічної атаки (фото, відео)

У ніч на 19 травня регіони Російської Федерації зазнали масованої атаки із застосуванням тактичних ракет ATACMS і ударних безпілотників. Зокрема, під удар потрапили об’єкти на території окупованого Криму, а також НПЗ у Краснодарському краї та Ленінградській області. Про це пишуть Telegram-канали BazaAstra.

Удари по об’єктах на Кубані

Ведучі каналу опублікували відео з моментом атаки безпілотника по нафтопереробному заводу в Слов’янську-на-Кубані. Судячи з опублікованих кадрів, унаслідок атаки на підприємстві спалахнула пожежа.

Водночас Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив, що на регіон було націлено щонайменше 10 БПЛА, які атакували, зокрема, військовий аеродром у Кущевському районі.

“У Слов’янську-на-Кубані один із безпілотників упав на території НПЗ. За попередньою інформацією, постраждалих і руйнувань немає. Загорянь також не зафіксовано”, — пише джерело.

Атаки на Крим

За даними українських Telegram, під час атаки на Крим було підбито черговий ворожий корабель у Севастополі, проте офіційних підтверджень не було.

Російські ж джерела, зокрема “губернатор” Михайло Развожаєв пише, що вночі сили ППО відбивали ракетну атаку. Таку саму інформацію публікує і Міноборони РФ, але уточнюється, що було відбито атаку безпілотників. У відомстві зазначають, що безпілотники нібито були знищені та перехоплені, однак за інформацією ASTRA, у місті є пошкодження, причому кадри свідчать про успішний удар по міській або військовій інфраструктурі.

“Черговими засобами ППО дев’ять оперативно-тактичних ракет ATACMS і один БпЛА було знищено над територією Республіки Крим, три БпЛА було знищено над територією Бєлгородської області, п’ятдесят сім БпЛА було знищено та перехоплено над територією Краснодарського краю”, — ідеться в повідомленні російського Міноборони.

Вибухи в Ленінградській області

19 червня вибухи прогриміли й в Ленінградській області. Як повідомляє видання “Фонтанка”, жителів Виборга перелякав гучний звук, схожий на вибух у районі порту. Повідомляється, що звуки було чути в районі невикористаної нафтобази на вулиці Данилова.

У соцмережах публікують кадри пожежі, імовірно на території об’єкта в місті, проте офіційного підтвердження щодо цього інциденту поки що немає. Губернатор області Олександр Дрозденко повідомив, що вибухнули піротехнічні засоби.

“Інформація про атаку БПЛА на Виборзьку нафтобазу не відповідає дійсності. У будівлі старої виборзької нафтобази стався хлопок у зв’язку з використанням піротехнічних засобів. Постраждалих, загрози загоряння або пожежі немає”, — написав чиновник.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла систематично поливала брудом Залужного, аж поки не збила його з посади – політолог

Народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла веде кампанію, мета якої – змінити головнокомандувача Збройних…

1 годину ago

В Україні почастішали напади на співробітників ТЦК

У Чернівцях 1 червня стався напад на представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про…

2 години ago

Перевершив Шевченка: Лунін встановив рекорд України за перемогами в Лізі чемпіонів

Голкіпер мадридського "Реала" Андрій Лунін став рекордсменом України за кількістю перемог у Лізі чемпіонів. Напередодні 25-річний українець виграв найпрестижніший єврокубок…

2 години ago

Били руками та ногами: у Празі росіяни напали на українських волонтерів

У Чехії 1 червня, на Старомєстській площі у центрі Праги, група агресивних росіян напала на членів…

2 години ago

Терпіння не безмежне: Чарльз III готовий послати одного зі своїх родичів під три чорти

Сімейна драма династії Віндзорів не перестає постачати дедалі нові сюжетні повороти. Нещодавно помітно погіршився стан…

2 години ago

Із Норвегії можуть попросити виїхати сотні українських біженців

У Норвегії кілька сотень українських біженців можуть попросити виїхати з країни, серед них 370 чоловіків…

2 години ago