Новини суспільства

Шмигаль розповів про гранти для навчання на ІТ-курсах

Шмигаль повідомив, що уряд планує надавати українцям гранти на навчання на ІТ-курсах.Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд має намір виділяти гранти на навчання українців на ІТ-курсах. Про це інформує Експерт з посиланням на Радіо Свобода.

«Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або інший технічний фах, зможуть отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які після цього зможуть знайти роботу у цій сфері», – сказав під час засідання уряду Шмигаль, якого цитує пресслужба Кабміну.

Шмигаль очікує, що ці грантові програми можуть стати справжнім драйвером зростання економіки. Прем’єр зауважив, що у 2021 році кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на рекордні 50 тисяч, але при цьому все одно багато компаній мали дефіцит кадрів.

Також, за словами Шмигаля, Український фонд стартапів викуповуватиме частку у новостворених компаній. «Програма спрямована на ІТ-підприємців – початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі», – сказав він.

За словами прем’єра, ці гроші можна буде спрямовувати лише на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та початкове фінансування. Бюджет такої програми на рік становитиме 10 млрд грн, а пріоритет надаватиметься експортоорієнтованим компаніям.

Ольга Степанова

Recent Posts

Топ-5 варіантів трендових сарафанів на літо: такі мають бути у кожної модниці

Незабаром настане літо — час легких повітряних суконь і стильних сарафанів. Які сарафани будуть у…

11 хв. ago

Спорткар на кожен день: у Києві помітили рідкісний Porsche 2000-х (фото)

У центрі Києва сфотографували купе Porsche 911 Turbo в кузові 996. Знаменитий спорткар завжди був…

20 хв. ago

Ексголову Фонду держмайна Сенниченка заочно заарештували

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ексголові Фонду державного майна України Дмитру…

31 хв. ago

У ТЦК скриплять зубами: понад 12 тисяч чоловіків призовного віку зможуть уникнути мобілізації

Наразі в центрах набору в українську армію представлено понад 2000 вакансій, а ще близько 10…

39 хв. ago

Порнозірка Стормі Деніелс дала свідчення проти Трампа: у суді попросили розповісти про секс

Суд над експрезидентом США Дональдом Трампом у справі про гроші за "мовчання" триває. Порнозірка Стормі…

50 хв. ago

Наслідки масованої атаки РФ: українців попередили про можливі відключення світла по всій країні

У Міністерстві енергетики закликали побутових споживачів ощадливо споживати електроенергію з 18:00 до 23:00. В енергосистемі…

58 хв. ago