В Україні планують підняти тариф на електроенергію

Внаслідок російських атак на енергосистему, без врахування обстрілу 8 травня, Україні завдано збитків на понад 1 млрд доларів США і перекрити їх за рахунок діючого на сьогодні тарифу на електроенергію та наявної міжнародної допомоги неможливо.

Тому Державна інспекція енергетичного нагляду України не виключає варіанту збільшення тарифів на електроенергію, заявив голова інспекції Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз триває пошук шляхів додаткового фінансування для відновлення енергетичної інфраструктури до опалювального сезону, оскільки для його нормального проходження потрібно відновити максимальну кількість об’єктів.

«Нам потрібно терміново знайти фінансовий ресурс для відновлення енергетики. Тож наразі потрібна велика концентрація зусиль», – наголосив Слободян.

«Ймовірно, доведеться усе ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів – переглянути тариф на електроенергію. Нещодавно НБУ прогнозував поступове підвищення тарифу протягом наступних років. Оскільки потрібен дійсно великий фінансовий ресурс для відновлення об’єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цьогоріч», – додав голова Держенергонагляду.

Він додав, що наразі є певний профіцит електроенергії у денний час завдяки сонячній генерації, а ввечері нагальну потребу вдається перекрити з допомогою імпорту з енергосистеми Європи.

Тим не менше в країні знищено близько 80% теплової генерації, яка дозволяла здійснювати балансування навантаження в енергосистемі упродовж доби. Загалом пошкоджено понад 7 ГВт генеруючих потужностей, на відновлення яких потрібен досить тривалий час.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Кулінарний шедевр з “нічого”: таким салатом захочеться ласувати ціле літо

Любите смачні та ситні салати? Тоді пропонуємо приготувати смачну страву з пекінською капустою. Такий салат за рецептом "Добрих…

2 хв. ago

Член “комітету смерті”, союзник Путіна і постачальник “шахедів”: чим відомий президент Ірану, який потрапив в аварію

Вдень 19 травня в іранських ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що гелікоптер президента країни Ібрагіма Раїсі…

10 хв. ago

МВС розповіло про шахраїв, які пропонують оформити паспорти українцям за кордоном

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, що за кордоном активізувались аферисти, які пропонують українцям поновити паспорт…

22 хв. ago

Він зняв обручку: прихильники Дженніфер Лопес та Бена Аффлека впевнені, що їхні стосунки закінчилися

Інформація про можливе розлучення Бена Аффлека та Дженніфер Лопес з кожним днем здається все більш правдоподібною. Приводів…

32 хв. ago

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

43 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

51 хв. ago