У ТЦК скриплять зубами: понад 12 тисяч чоловіків призовного віку зможуть уникнути мобілізації

Наразі в центрах набору в українську армію представлено понад 2000 вакансій, а ще близько 10 000 вакансій розміщено онлайн військовими частинами. Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець під час телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

За його словами, у центрах набору можна обрати собі спеціальність навіть тим, хто вже отримав повістку.

“Для будь-якої людини, яка навіть отримала повістку про уточнення облікових даних, і в такому статусі людина не позбавлена ​​можливості. Ми запрошуємо цих людей шукати своє місце в армії, не чекаючи, коли їх закличуть або мобілізують. На сьогодні така можливість існує”, – зазначив Бежевець, додавши, що людина може вибрати службу за контрактом або мобілізуватися до конкретної частини з певного списку пріоритетних частин.

Наразі таких пріоритетних військових частин понад 100, повідомив він. Бежевець також зазначив, що потреба існує насамперед у військових частинах, які беруть активну участь у стримуванні агресора. На питання про найбільш потрібні вакансії він повідомив, що це водії, механіки, стрілки, оператори всіх видів озброєння, обслуговування артилерії, оператори БПЛА, бойові медики. На сьогодні до рекрутингових центрів звернулося понад 3000 осіб.

“Понад 3200 осіб вже звернулися. Приблизно 30% перебувають на різних стадіях оформлення: або їм підбираються вакансії, або вони пов’язані з військовими частинами, або вже проходять оформлення. Приблизно 50 вже перебувають у навчальних центрах і готуються, і ці цифри зростають з кожним днем “, – зазначив Бежевець.

Представник Міноборони також повідомив про велику кількість вакансій в армії, пов’язаних з логістикою, обслуговуванням та ремонтом техніки. Згідно з інформацією Бежевця, найближчим часом в Україні буде відкрито нові рекрутингові центри.

“Зараз ми ведемо спілкування з приблизно 10 різними регіонами. Відкриття таких центрів – це форма співпраці з органами місцевого самоврядування, місцевою владою. Ми розміщуємо їх у ЦНАПах, готуємо людей, вони проходять тренінги, забезпечуються необхідним. Останні центри були відкриті в Ужгороді та Мукачевому. . Зараз ми очікуємо відкриття у Хмельницькому, ведемо спілкування з Одесою, Тернополем, Рівним, Чернівцями. Ми поступово розширюємо цю географію”, – сказав представник Міноборони.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

4 хв. ago

Хотів на фронт: працівника ТЦК засудили за втечу зі служби

Військового територіального центру комплектування засудили на три роки ув'язнення за те, що впродовж двох тижнів…

13 хв. ago

“Закохалася в обох”: Анджеліна Джолі зустрічалася з кількома чоловіками

Акторка після розлучення з Бредом Піттом присвятила себе роботі та дітям. Втім, інсайдери розповіли, ким…

24 хв. ago

В Україну повертаються масові відключення світла: з якої години вони почнуться

У понеділок, 20 травня, по всій Україні знову діятимуть графіки відключень світла. Втім, обмежувати електропостачання будуть…

32 хв. ago

Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела. За…

43 хв. ago

Безугла розкритикувала Сирського та назвала злочинцем командувача Обʼєднаних сил ЗСУ

Нардепка Мар'яна Безугла побувала на фронті з відрядженням. Повернулася депутатка, як вона сама каже, з поганими…

51 хв. ago