Новини

Інвестиції “по-українськи” або як Господарський суд міста Києва скасував торги з продажу фармацевтичного комплексу «Фалбі»

Останнім часом ми постійно чуємо про необхідність проведення судової реформи в Україні. Офісом Президента України готуються зміни до законодавства, направлені на переатестацію та зміну суддівського корпусу, так зване “очищення судів”.

А тим часом, відбулася подія, яка повністю підтверджує, що корумпованість судів відлякує вітчизняні та міжнародні компанії від інвестицій в Україну.

Так, 11 лютого 2021 року суддя Господарського суду міста Києва Пасько М.В. прийняв рішення, яким було скасовано торги з продажу фармацевтичного комплексу “Фалбі” в Святопетрівському площею майже 13 тисяч кв.м. Переможцем торгів 04 червня 2020 року було визнано ТОВ “ДК БЦ2”, засновниками якої є інвестиційні компанії Dragon Capital та UBase.

Фармацевтичний склад було продано як предмет іпотеки у виконавчому провадженні, а всі кошти, а це 115,45 млн грн, було направлено основному кредитору – АТ “Укрексімбанк”.

Таким чином, своїм рішенням суддя Господарського суду міста Києва не лише порушив права покупця (Dragon Capital та U-Base) та погіршив інвестиційний клімат, але й наніс збитки державному банку (до речі, загальна сума боргу перед банком становить близько 800 млн грн).

Безумовно, в таких рішеннях завжди є зацікавлена особа. На цей раз ним виявився Микола Лагун. Саме він намагається усіма способами повернути собі фармацевтичний склад та не платити 800-мільйонний борг Укрексімбанку. При цьому, сам Лагун перебуває під слідством щодо виведення коштів з Дельта Банку. 

На сьогоднішній день, в Північному апеляційному господарському суді розглядається апеляційна скарга ТОВ “ДК БЦ2”. Будемо сподіватися, що рішенню першої інстанції буде дана справедлива оцінка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Найбільше вкрали на вікнах: при відновленні Бородянки “зникли” 20 млн грн

Державна аудиторська служба України під час ревізії Бородянської селищної ради на Київщині виявила, що державі…

4 хв. ago

В Україні виставили на продаж спорт-кар без керма за 3,7 млн доларів, у мережі сміються (фото)

В Україні виставили на продаж незвичайну машину Aston Martin Valkyrie 2022 випуску. Ціна її 3,7…

6 хв. ago

Прем’єр Грузії звинуватив США у розпалюванні в країні революції

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе розкритикував експосла США Келлі Дегнан, звинувативши її у розпалюванні революції в…

9 хв. ago

Звинуватили у викраденні: на Закарпатті сталася бійка між військкомами ТЦК і ромами (відео)

Увечері 3 травня у Виноградові Закарпатської області сталася сутичка між ромами та військовослужбовцями РТЦК. Про це…

11 хв. ago

На Одещині історики знайшли срібні монети часів Кримського ханства

У Подільському районі біля села Флора на Одещині історик, член ГО «Краєзнавці Одещини» Сергій Жосан…

15 хв. ago

“Незначні успіхи”: у США вважають, що росіяни не зможуть розгромити українську армію

Американські військові вважають, що російські терористи продовжать найближчим часом повільно просуватися в Україні. Проте, за…

24 хв. ago