Прем’єр Грузії звинуватив США у розпалюванні в країні революції

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе розкритикував експосла США Келлі Дегнан, звинувативши її у розпалюванні революції в країні. Про це він заявив на своїй сторінці у соцмережі Х.

«Говорив зі старшим радником очільника Держдепартаменту США з питань політики Дереком Шолле і висловив своє щире розчарування двома спробами революції 2020-2023 років, підтриманими колишнім послом США (Келлі Дегнан – ред.) і здійсненими через неурядові організації, що фінансуються із зовнішніх джерел», – заявив Кобахідзе.

За його словами, якби спроби розпалити революцію мали успіх, то в Грузії відкрилася б друга лінія фронту.

«Крім того, я пояснив пану Шолле, що неправдиві заяви посадових осіб Державного департаменту США щодо законопроєкту про прозорість та вуличних мітингів нагадують аналогічні неправдиві заяви колишнього посла США у 2020-2023 роках, які слугували сприянню насильству з боку акторів, що фінансуються з-за кордону, та підтримці революційних процесів у той час», – пояснив він.

З огляду на це, як стверджує Кобахідзе, «перезавантаження» відносин Тбілісі та Вашингтона неможливе «без справедливого і чесного підходу».

Нагадаємо, Іраклій Кобахідзе відмовився від візиту до США для обговорення стратегічного партнерства та допомоги. Причиною цьому стала вимога США призупинити розгляд скандального закону про іноагентів. Про це повідомляє МЗС Грузії.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

7 хв. ago

Вишиванка на останній дзвоник 2024: девять красивих формул, які можна повторити випускницям

До завершення навчального року залишилося зовсім мало часу, тож учні вже можуть задумуватися над своїми…

13 хв. ago

Резерв+ замість ТЦК: чи працює новий додаток для військовозобов’язаних

У ніч на 18 травня - день, коли набув чинності новий закон про мобілізацію в…

20 хв. ago

Прогноз синоптиків на 18 травня. Дощова, але тепла погода

У суботу, 18 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощова погода…

25 хв. ago

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

46 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

55 хв. ago