“Незначні успіхи”: у США вважають, що росіяни не зможуть розгромити українську армію

Американські військові вважають, що російські терористи продовжать найближчим часом повільно просуватися в Україні. Проте, за конфіденційною оцінкою американської армії, розгрому українських сил Росії домогтися не вдасться.

Про це пише видання The New York Times із посиланням на власні джерела серед високопосадовців з США та Європи. Зазначається, що російські терористи продовжать свою стандартну тактику: вони будуть здобувати незначні тактичні успіхи в період до 9 травня, яке має символічне значення для росіян.

Але за даними американських чиновників, українські Збройні сили “не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту, попри гостру нестачу боєприпасів”. В росіян не вистачить сил, щоб дійсно спробувати розгромити ЗСУ.

Також аналітики та військові не вірять в те, що російські терористи зможуть здійснити серйозний наступ до 9 травня. Це вимагало б від них значного нарощування сил, чого розвідка не бачить. Проте про стабілізацію фронту Україною говорити зараз теж не варто: завдяки військовій допомозі від Заходу Україна зможе це зробити в кращому випадку влітку, в найгіршому – у кінці 2024 року.

Трохи раніше американські ЗМІ зазначили, що попри те, що перші партії озброєння з пакета допомоги від США на мільярд доларів Україна вже отримала, основна частина пакета ще нескоро потрапить в Україну. На постачання техніки можуть піти в кращому разі місяці.

Додамо, що ситуація на фронті загострюється, а російські окупанти кинули у бій додаткові сили на низці напрямків на сході та півдні України. Зокрема йдеться про ділянку фронту на захід від Авдіївки та Мар’їнки.

Окупантам дійсно поставили завдання взяти Часів Яр на Донеччині до 9 травня, щоб зробити російському диктатору Володимиру Путіну своєрідний подарунок. А Володимир Зеленський каже, що Україна готується до того, щоб відбивати наступ терористів та далі захищати Часів Яр. “Телеграф” вже розповідав, чому росіяни так вчепилися у це місто.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

18 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago