Новини

В Україні почали діяти нові правила перевірки водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння

Український уряд нещодавно запровадив нові правила для водіїв, попередивши їх про зміни у правилах перевірки водіїв на стан алкогольного, наркотичного та інших видів сп’яніння за кермом.За словами Тараса Мельничука, представника Кабінету Міністрів у Верховній Раді, зміни передбачають обов’язкову присутність двох свідків або відеозапис під час перевірки водія на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Зафіксовані докази обов’язково додаються до протоколу. Крім того, поліцейські тепер перевірятимуть водіїв на вживання наркотиків і ліків, які можуть погіршити швидкість реакції та увагу під час керування автомобілем.

Важливо зазначити, що згідно з чинним законодавством, водіям дозволено мати максимальний рівень алкоголю в крові 0,2 проміле.

Однак, якщо цей ліміт буде перевищено, водій зіткнеться з серйозними наслідками, такими як штрафи, втрата прав на керування автомобілем, а у важких випадках – навіть позбавлення волі.

Наприклад, перше порушення може призвести до штрафу в розмірі 17 000 гривень та позбавлення прав на один рік, друге порушення може призвести до штрафу в розмірі 34 000 гривень та позбавлення прав на три роки.

Нарешті, третє порушення протягом року може призвести до штрафу в розмірі 51 000 гривень, конфіскації транспортного засобу та позбавлення права керування на десять років.

Ольга Степанова

Recent Posts

РФ попри санкції закупила обладнання для літаків на $500 млн – ISW

Виробник винищувачів Су-30 і навчально-бойових літаків Як-130 успішно обходить міжнародні санкції

1 хв. ago

COVID-19: AstraZeneca відкликає вакцину проти коронавірусу в усьому світі

Компанія AstraZeneca заявила, що відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі через «надлишок доступних вдосконалених вакцин»…

12 хв. ago

Косово надасть пакет військової допомоги Україні

Влада Косова анонсувала пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть мінометні снаряди 120 мм, 60…

28 хв. ago

Водіям на замітку:  ТОП-14 порушень, які можуть позбавити прав

Відповідно до законодавства України, за вчинення 14 категорій порушень правил дорожнього руху водії можуть бути…

42 хв. ago

Розгляд однієї зі справ проти Трампа відклали на невизначений термін

Початок розгляду кримінальної справи проти експрезидента США Дональда Трампа за звинуваченням у незаконному зберіганні секретних…

2 години ago

Розкривають методи мобілізації: у ТЦК пригрозили любителям фільмування патрулів

Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) попередив громадян про кримінальну…

2 години ago