Новини

У Польщі виробництво самохідних гаубиць K9 буде відбуватися одночасно з САУ Krab

Ліцензійне виробництво у Польщі самохідних гаубиць K9 буде відбуватися одночасно з САУ Krab.Про це заявив президент польської зброярської компанії Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) Себастьян Чвалек, повідомляють Експерт з посиланням на PolskieRadio24.pl.

За його словами, з огляду на збільшення замовлень, пов’язаних з війною в Україні та подальші плани Міністерства національної оборони, PGZ має зосередитися на збільшенні виробництва.

Себастьян Чвалек підкреслив, що ліцензійне виробництво гаубиць K9, закупівля яких пов’язана з одним із нещодавно підписаних Міноборони Польщі рамкових контрактів з південнокорейською оборонною промисловістю, буде відбуватися не за рахунок виробництва польських самохідних гаубиць Krab, а триватиме одночасно.

Він додав, що Міністерство національної оборони очікує від Polska Grupa Zbrojeniowa «створення технологічного альянсу, результатом якого стане підготовка спільного рішення». – Продовжується виробництво AHS Krab, а разом з ним буде рости виробництво гаубиць K9.

САУ Krab продовжить вироблятися у великих кількостях разом з K9, зазначив Чвалек.

За словами президента PGZ, можна очікувати обміну досвідом між двома виробниками самохідних гаубиць. – «Зробити спільну машину – справа кількох років. На початку ми повинні зосередитися на збільшенні виробництва».

«У 2025 році ми маємо бути готові до повномасштабного виробництва, щоб через рік поставити перші зразки танків К2 і гаубиць K9, які будуть вироблятися в Польщі»,- сказав президент PGZ.

Нагадуємо, Польща минулого місяця, підписала контракти з південнокорейською оборонною промисловістю на придбання танків К2 та гаубиць К9. А також контракт на закупівлю літаків FA-50.

Для посилення армії Польща чекає на перше постачання південнокорейських танків та гаубиць у 2022 році.

Згідно з опублікованим планом модернізації збройних сил Польщі, країна планує придбати 180 основних бойових танків К2. Ще 820 танків К2 мають почати надходити на озброєння з 2026 року.

З артилерійських систем Польща придбає 672 одиниць 155-мм гусеничних самохідних гаубиць К9 виробництва компанії Hanwha Defense, частина з яких вироблятиметься у Польщі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

23 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

23 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

23 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

23 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

24 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

24 години ago