Новини

Український фермер придумав інноваційний спосіб розмінування свого поля

Український фермер вирішив сам розчистити поле від вибухівки.Український фермер винайшов новий спосіб знешкодження мін, що залишилися на його полі після російського вторгнення. Він оснастив свій трактор захисними панелями, знятими з російських танків, та системою дистанційного керування, інформує Reuters.

Після того, як російські війська були відкинуті з частини східної України українським контрнаступом минулого року, на багатьох полях залишилися міни, через що фермерам небезпечно сіяти зерно для наступного врожаю. Не є винятком і поля навколо села Гракове. Олександр Кривцов, власник агрокомпанії, знаючи про сильно завантажених офіційних саперів, вирішив сам розчистити поле від вибухівки.

Він розробив трактор з дистанційним керуванням, який може витримати вибухи. Використовуючи броню пошкодженої російської військової техніки для захисту кузова трактора, Кривцов придбав систему, яка надає змогу дистанційно керувати трактором із ковша екскаватора.

«Ми почали це робити лише тому, що настав час сівби, і ми нічого не можемо зробити, оскільки рятувальні служби дуже зайняті», – сказав Кривцов Reuters. “Ми наїхали на протитанкову міну. Захист підірвався, (але) трактор живий. Всі живі, цілі, техніку відновили і відремонтували”, – розповів фермер.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль минулого тижня повідомив, що близько 30% території України заміновано росіянами і що уряд націлений на якнайшвидше розмінування сільськогосподарських земель. «Ми не встигаємо розміновувати поля. Об’єми роботи величезні. Потрібні роки, щоб розмінувати це конкретне поле вручну і гарантувати, що тут немає мін», – розповів керівник підрозділу розмінування Сергій Дудак.

Раніше повідомлялося, що заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик сказав, що в Україні у межах гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель вже обстежено близько 70 тисяч гектарів. Він зазначив, що процес розмінування сільськогосподарських земель в Україні відбувається повільно через обмежені ресурси. Зокрема, швидкість розмінування залежить від кількості саперів, залучених у процес, а також кількості машин, необхідних для проведення робіт з розмінування.

Ольга Степанова

Recent Posts

Приголомшливий момент: літак без переднього шасі впав на злітно-посадкову смугу (відео)

Вантажний літак Boeing 767 компанії FedEx Express здійснив аварійну посадку. Авіалайнер виконував рейс з паризького аеропорту…

2 хв. ago

Несподівано: половина медичних працівників в Україні не вміють мити руки

Здавалося б, пандемія COVID-19 мала б назавжди навчити усіх мити та обробляти руки антисептиками, і особливо - медичних…

10 хв. ago

Конгресвумен Спартц, яка не підтримала допомогу Україні, виграла республіканські праймериз

Вікторія Спартц, перша українка в Конгресі США, з високою ймовірністю збереже своє місце у Палаті представників…

22 хв. ago

Співробітнику УДО, який вбив підлітка у фунікулері Києва, загрожує довічне

Досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві завершено. Співробітнику Управління державної охорони…

31 хв. ago

Литва готова відправити військових в Україну: названа конкретна задача

Влада Литви готова відправити своїх солдатів в Україну. В уряді країни очікують, поки офіційний Київ…

42 хв. ago

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію

За новим законом про мобілізацію, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні прийти…

50 хв. ago