Новини

Як швидко знизити рівень цукру в крові?

Мед — це натуральний підсолоджувач, який ніколи не псується, якщо його правильно зібрати та зберігати, і, згідно з новим дослідженням, він також може мати користь для кардіо метаболічного здоров’я.Nutrition Reviews нещодавно опублікував систематичний огляд і метааналіз, у якому оцінювався вплив меду, особливо сирого та меду з конюшини, на фактори ризику серцево-судинних захворювань і діабету.
Автори виявили, що споживання меду пов’язане зі зниженням рівня цукру в крові натщесерце, а також зниженням рівня загального холестерину та тригліцеридів. Це може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань і діабету.
Джеймі Поуп, доцент кафедри харчування наук у Школі медсестер Університету Вандербільта в Нашвіллі, зазаначає, що заміна деяких рафінованих цукрів, які ви вже споживаєте, медом може принести певну користь.
«Чайна ложка меду нічого не зробить. Однак звичайна заміна рафінованого цукру на мед з часом може мати певний позитивний вплив на людей», — сказала вона.
Конюшиновий мед і необроблений сирий мед виявилися особливо корисними для поліпшення контролю цукру в крові та рівня ліпідів.  Мед з акації  також  особливо корисний для підвищення рівня ліпідів.
Хоча мед в основному складається з нерафінованих цукрів глюкози та фруктози, він також містить інші сполуки, які можуть мати кардіо метаболічний ефект.
«Мед також містить воду та незначну кількість пилку, вітамінів, мінералів, таких як калій і магній, і антиоксидантів. Він також містить деякі фітохімічні речовини, такі як флавоноїди, які можуть відігравати певну роль у його позитивному кардіо метаболічному впливі», — сказала Поуп.
Мед також має пребіотичні властивості, що означає, що він є джерелом їжі для корисних бактерій у вашому кишківнику. Здоровий рівень корисних бактерій може допомогти зменшити запалення у вашому тілі, що може знизити ризик певних захворювань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зниження температури та дощі з грозами: якою буде погода в Україні на Великдень

На більшій частині території України найближчими днями тепло збавить оберти, проте на півдні та заході…

4 хв. ago

Базові речі, які повинна мати кожна жінка у своєму літньому гардеробі

Щоб улітку ви почувалися найпрекраснішою з-поміж інших жінок, стилісти рекомендують поповнити свій базовий гардероб цими…

12 хв. ago

Життя на Марсі: на планеті виявили ознаки кисню, як на Землі

Марсохід Curiosity ("К'юріосіті") виявив на Марсі ознаки "життєздатного минулого". Про це йдеться у матеріалі Science Alert. Скелі, які вивчав…

16 хв. ago

“Нуль шансів”: чому принц Вільям не зустрінеться з принцом Гаррі

У принца Вільяма "немає шансів" зустрітися зі своїм братом Гаррі, коли той буде в Лондоні 8…

20 хв. ago

Де в Україні освятити паски на Великдень: графік богослужінь у різних містах

У неділю, 5 травня, християни східного обряду будуть відзначати велике церковне свято Воскресіння Господнього. Напередодні…

25 хв. ago

Російська армія прогресує на фронті в Україні: розвідка США озвучила невтішний прогноз

Тактика ЗС РФ в Україні стає все агресивнішою, зокрема під удар потрапляють об'єкти енергетичної інфраструктури.…

25 хв. ago