Categories: Інциденти

Під Києвом прогримів вибух: через акумулятор повністю згоріла квартира

У Софіївській Борщагівці спалахнула пожежа у багатоповерхівці. Одного постраждалого госпіталізували з опіками.

Вночі на 23 червня у селі Софіївська Борщагівка у передмісті Києва пролунав вибух і спалахнула пожежа. Про це о 4:08 повідомили у соцмережах.

В інтернеті повідомляли, що на місце вже приїхали служби ДСНС.

Фото з місця подій Фото: Соцмережi

Зранку 23 червня інцидент прокоментувала пресслужба ГУНП в Київській області. Приблизно о 3:27 Бучанське управління поліції повідомили про вибух й пожежу на восьмому поверсі в одному з житлових комплексів. Рятувальники ліквідували загоряння.

За попередніми даними слідства, 35-річний власник квартири поставив заряджатися акумулятор, і той вибухнув. Сам чоловік отримав незначні опіки руки, а його житло “вигоріло повністю”. Окрім того, вогонь пошкодив і балкон квартири на девʼятому поверсі.

“Шановні громадяни! Поліція Київщини вкотре наголошує: з обережністю експлуатуйте побутові прилади”, — додала пресслужба.

У ДПСУ уточнили, що 38-річний власник квартири вийшов сам і був госпіталізований з опіками. Ще двоє людей були врятовані, інші восьмеро — евакуйовані. Пожежу ліквідували о 4:47 — більш ніж за годину з моменту отримання повідомлення про неї.

“Причина виникнення надзвичайної ситуації встановлюється. За попередніми даними, зі слів господаря, — стався вибух літієвої батареї з інвектором”, — зазначила пресслужба.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Ольга Степанова

Recent Posts

Як врятуватись від спеки без кондиціонера: п’ять дієвих порад

Під час вимкнення світла у спеку особливо важко без кондиціонерів. Але є низка дієвих способів,…

8 хв. ago

Росія передала США “секретний план“ з умовами завершення війни в Україні

Український журналіст, телеведучий та політик Дмитро Гордон повідомив основні тези "секретного плану", який планує реалізувати…

22 хв. ago

Знову дистанційка: батьків та школярів уже попередили

Учні шкіл у Львівській області ризикують розпочати навчальний рік у дистанційному форматі, якщо навчальним закладам не дозволять…

31 хв. ago

До кінця року служити підуть усі: у Раді попередили українців – пакуйте рюкзаки

У Комітеті Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки оцінили, скільки військовозобов'язаних громадян…

44 хв. ago

Російський моряк перейшов на бік України й спалив ракетний корабель ВМФ РФ

Головне управління розвідки Міноборони України сьогодні, 3 липня, провело пресконференцію спільно із Легіоном "Свобода Росії".…

46 хв. ago

Світла майже не буде: Укренерго на завтра зробило найжорсткіші графіки

Українці давно звикли жити в умовах блекауту. Тут "дякую" варто сказати сусідові зі Сходу - він…

50 хв. ago