Site icon Експерт

Має їсти кожен: дієтолог назвала продукти, які зміцнюють кістки та суглоби

Здорові суглоби та кістки – основа повноцінного активного життя. Хвороби суглобів значно “помолодшали”, тому варто вчасно захистити організм і зробити це можна за допомогою харчування.

Повідомляємо про продукти, які корисні для кісток та суглобів.

Що додати до раціону

За словами дієтолога Ольги Безуглої, суглоби та кістки виконують величезну роботу щодня, тому підтримка їхнього здоровʼя – це інвестиція в майбутнє.

Кальцій – основа міцності кісток

Кальцій є ключовим для здоровʼя кісткової тканини.

Його можна знайти в:

Вітамін D для засвоєння кальцію

Цей вітамін сприяє кращому засвоєнню кальцію. Його можна отримати його з:

Колаген для суглобів

Колаген підтримує еластичність і здоровʼя хрящів. Він міститься у:

Омега-3 жирні кислоти проти запалення

Вони зменшують запальні процеси в суглобах та містять в таких продуктах:

Антиоксиданти для захисту суглобів

Продукти, багаті на вітамін С та поліфеноли, підтримують відновлення тканин. До них відносяться:

До того ж сіль у великій кількості в організмі вимиває кальцій. Тоді як перероблені продукти та цукор підсилюють запалення.

Що впливає на здоров’я кісток

Низка факторів може впливати на здоров’я кісток. Наприклад:

Читати повну версію