Що випити перед сном, щоб швидше та міцніше заснути: смачні та корисні напої

В Україні безліч людей страждають на безсоння. Через постійні переживання і внутрішню тривогу вони не можуть спокійно і міцно заснути. Але є кілька смачних та корисних напоїв, які допоможуть швидше розслабитись. Тому їх варто пити незадовго до того, як вирушати спати.

Тепле молоко

Це може здатися банальним, але склянка теплого молока добре заспокоює. Можливо, саме тому його дають багатьом дітям, щоб допомогти підготуватися до сну. І на дорослих такий напій теж чудово діє. Деякі медики кажуть, що так відбувається через вміст у молоці триптофану, який в організмі перетворюється на гормон сну мелатонін.

Ромашковий чай

Багато людей використовують такий спосіб розслабитись перед сном. І не дивно. Тому що це натуральний заспокійливий засіб. І він рекомендується тим, хто страждає на безсоння. Крім того, в ромашковому чаї, на відміну від інших видів зеленого чаю, немає кофеїну, тому його можна сміливо вживати перед сном.

Банановий смузі з корицею

Такий напій може стати корисною заміною вечірнього перекусу та заспокійливим засобом. У бананах міститься триптофан, дофамін та серотонін, завдяки чому цей тропічний фрукт сприяє якісному та безперервному сну. У свою чергу, кориця сприяє активації мелатоніну в організмі. І якщо змішати ці два продукти, то вийде корисне заспокійливе.

Чай з м’ятою

Всі знають про заспокійливі та розслаблюючі властивості м’яти. І чай з нею, випитий перед сном, допоможе зняти втому та роздратування, знизити артеріальний тиск і нормалізувати рівень цукру в крові. В результаті людина швидко та міцно засне.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago