Дієтологи розкрили 7 найкращих видів риби для схуднення

У соцмережах можна зустріти багато порад щодо того, як правильно худнути. Проте найголовнішим аспектом у цьому питанні є білок, адже він є важливим компонентом у раціоні людини. Тому тут варто подумати про рибу, пише Eating Well

“Риба є чудовим джерелом харчового білка”, – запевнила зареєстрований дієтолог Лена Бакович. 

За її словами, якщо протягом дня вживати достатню кількість білка, то це допоможе запобігти переїданню та ви будете почуватися ситими і задоволеними. 

Також один із оглядів показав, що постійне вживання риби може допомогти людям підтримувати здорову вагу тіла та зменшувати обхват талії, зменшуючи ризик метаболічного синдрому. Тому експерти назвали 7 найкращих видів риби, які допоможуть під час схуднення.

Оселедець

Ця риба має яскравий смак та високий вміст корисних жирів. Невелике дослідження показало, що учасники, які їли 1000 міліграмів незамінних жирів щодня, втратили більше абдомінального жиру, ніж інші. 

Скумбрія

Скумбрія є ще однією жирною рибою з яскравим смаком. Вона містить багато омега-3 жирних кислот. Згідно з даними FDA, королівська скумбрія має високий вміст ртуті, що може бути небезпечним для дітей, вагітних або людей, які годують груддю.

Тому фахівці рекомендують обирати атлантичну скумбрію або тихоокеанську ставриду, які набагато менші за розміром, тому містять менше ртуті. 

Форель

Форель містить багато вітамінів та мінералів, а також більше омега-3, ніж в інших рибах. 

Форель також є хорошим джерелом вітаміну D, дослідження показали, що цей важливий вітамін може відігравати важливу роль у здоровому обміні речовин. 

Лосось

Відомо, що лосось має багато переваг для здоров’я серця, однак він також є корисним під час схуднення. 

“Попередні дослідження показують, що він може сповільнювати спорожнення шлунку (завдяки чому ви довше відчуватимете себе ситими) і збільшувати спалювання калорій, що, можливо, полегшує схуднення”, – зазначили у матеріалі. 

Сардини

За словами дієтолога Лорі Барретт, сардини багаті на незамінні жирні кислоти завдяки вищому вмісту жиру. Також консервовані сардини є гарним джерелом кальцію. 

Тунець

Консервований тунець є класичним обідом, адже містить багато білка та незамінні жирні кислоти. У Каліфорнійському агентстві з охорони навколишнього середовища кажуть, що консервований тунець альбакор має високий вміст омега-3, але також містить більше ртуті. Якщо вас це турбує, тоді обирайте консервований світлий тунець. 

Також ця риба чудово підійде для схуднення, оскільки він багатий на білок. 

Тріска

Тріска є м’якою на смак рибою, яка чудово підходить для людей, які не дуже полюбляють рибний смак. Також тріска містить більше йоду, ніж інші види риб. 

Йод – це мінерал, який природним чином міститься в деяких продуктах харчування, і він необхідний нашому організму для вироблення гормонів щитоподібної залози. Щитоподібна залоза відіграє важливу роль у метаболізмі, тому для підтримки здорової ваги вона повинна працювати належним чином”, – підкреслили у виданні. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Як каратимуть військовозобов’язаних, які не забрали з пошти повістки

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відправлятимуть повістки чоловікам від 18 до 60 років поштою…

3 години ago

Нідерланди можуть відправити Україні перші F-16, – міністр оборони

Нідерланди незабаром можуть відправити в Україну перші винищувачі F-16, оскільки необхідну для експорту ліцензію вже отримано.…

3 години ago

Сльози Роналду: Португалія обіграла Словенію на Євро-2024. Франція вийшла в 1/4 завдяки автоголу

Збірна Франції пройшла до чвертьфіналу Євро-2024 завдяки автоголу Яна Вертонгена. До всього іншого, футболістам французької збірної на…

3 години ago

Як заснути в нестерпну спеку: корисні лайфгаки

Напевно, цього літа особливо погано спиться вночі через спеку та духоту. Хочеться засунути голову в…

3 години ago

П’яні танці Кім Кардаш’ян на дні народження сестри потрапили на відео

Телесімейство Кардаш'ян-Дженнер відзначило 40-річчя Хлої. Вечірка пройшла у ковбойському стилі. Ресторан у Лос-Анджелесі був декорований під салун,…

3 години ago

Популярні курорти Туреччини різко почали втрачати туристів: навіть місцеві їдуть в Єгипет

Не секрет, що Туреччина – це популярний туристичний напрям серед українців. Однак останнім часом курорти на берегах…

3 години ago