Найгірші пози для сну: як не нашкодити здоров’ю уві сні

Пози під час сну можуть суттєво вплинути на здоров’я та самопочуття. Погана поза може спричинити болі в спині, шкірі, шиї, а також сприяти появі зморшок. Експертка зі сну Адель Уль-Хак назвала небезпечні пози для сну, які варто уникати, та розповіла, як правильно спати для кращого самопочуття, повідомляє Mirror.

Чому небезпечні певні пози сну

  1. Сон “сидячи” — така поза може негативно впливати на серцево-судинну систему, підвищуючи внутрішньочеревний тиск і сприяючи набрякам. Це також збільшує ризик тромбозу та розширення вен.
  2. Сон на животі — поза, що перетискає хребетну артерію, заважає достатньому постачанню кисню до мозку, стискає грудну клітку і обмежує дихання. До того ж, сон обличчям до подушки спричиняє деформацію шкіри, що може призвести до передчасних зморшок.
  3. Сон на боку — хоч ця поза зручна для багатьох, вона має свої мінуси: притиснута шкіра обличчя може призводити до появи зморшок, а також можливе затікання шиї або рук.

Рекомендації для комфортного сну

Аби покращити якість сну, експертка радить іноді відмовлятися від подушки, щоб надати тілу нейтральну позицію. Якщо хропіння стає проблемою, корисно покласти більшу подушку під коліна — це допоможе зберегти природний вигин спини.

Ідеальна поза для сну

Адель Уль-Хак рекомендує сон на спині як найкращий варіант для здорового сну. Вона радить кілька варіантів для комфорту: можна спати на спині, притиснувши руки до тіла або розставивши ноги у позі “морської зірки”. Якщо відчуваєте дискомфорт у попереку, варто підкласти маленьку подушку під цю зону для підтримки.

Чому сон на спині — оптимальний варіант

Недосипання і некомфортні пози для сну можуть посилювати набряклість повік і спричиняти темні кола під очима через розширення судин. Організму потрібен якісний сон, щоб відновлювати клітини шкіри; погана поза може уповільнити цей процес і навіть впливати на зовнішній вигляд.

Романчук Микола

Recent Posts

Принц Вільям не витримав і вперше за шість років вимовив ім’я Гаррі

До останнього часу вважалося, що саме принц Вільям є найнепримиреннішим противником повернення Гаррі до королівської родини. Здавалося,…

50 секунд ago

Вчені відкрили новий вид змій та назвали його на честь Леонардо Ді Капріо

Нещодавно відкритий вид зубастої змії в Західних Гімалаях був названий на честь голлівудського актора Леонардо…

3 хв. ago

Ціни на оренду житла в Україні: які міста в лідерах за цінами

В Україні ціни на оренду житла продовжують зростати, і серед лідерів за вартістю оренди опинилися…

5 хв. ago

Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме – роз’яснення юристів

В Україні є певні категорії громадян, яких не можна мобілізувати примусово, нагадують юристи. Відповідно до…

9 хв. ago

Безугла заявила про переведення частини військових медиків у піхоту

Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що Генеральний штаб Збройних сил України розпорядився перевести п'яту частини медиків із…

14 хв. ago

“Золотий м’яч-2024”: Родрі з “Манчестер Сіті” став найкращим гравцем року

28 жовтня у паризькому театрі "Шатле" відбулася 68-ма церемонія вручення "Золотого м'яча", який щорічно присуджує…

19 хв. ago