Меню на все життя: дієтолог розповіла про найкорисніші дієти для різного віку

Розуміння того, як наш організм реагує на їжу на різних етапах життя, має величезне значення, особливо якщо врахувати, що те, що працює в 30 років, може не підійти нам у 60. Ця концепція посідає центральне місце в новій книзі, що досліджує еволюційний вплив дієти на наше самопочуття. У ній підкреслюється, що, хоча наші основні потреби в харчуванні залишаються незмінними, деталі, такі як тип і кількість необхідних поживних речовин, можуть кардинально змінюватися з віком, пише Telegraph.

Докторка Федеріка Аматі, головний дієтолог компанії Zoe, очолює цю дискусію у своїй книжці “Кожне тіло має це знати: наука про харчування для здоров’я на все життя”. Докторка Аматі, яка має докторський ступінь у галузі досліджень клінічної медицини та ступінь магістра громадської охорони здоров’я, у доступній формі розкрила складні аспекти харчування та підкреслила важливість адаптації нашого раціону на різних етапах життя для зміцнення загального здоров’я і довголіття.

Дієтологиня стверджує, що всі рослини містять незамінні амінокислоти, і наголошує на перевагах багатої на рослини дієти, що містить різноманітні волокна, які підтримують здоров’я кишківника, що важливо для загальної імунної функції й навіть, як не дивно, для нашого романтичного вибору через хімічні сигнали під впливом мікробів кишківника.

Докторка Федеріка Аматі у своїй книзі описує основні стратегії харчування в різні десятиліття життя:

  • У 20 років вона рекомендує харчуватися різноманітною рослинною їжею, щоб зміцнити здоров’я кишківника і сформувати здорові звички від самого початку.
  • У 30 років основну увагу варто приділяти підвищенню фертильності за допомогою дієти, багатої морепродуктами і цільним зерном.
  • У 40 і 50 років, підтримання м’язової маси стає вирішальним фактором, і доктор Аматі радить надавати перевагу рослинним білкам, таким як едамаме і бобові.
  • До 60 років вона радить збільшити споживання клітковини і знизити споживання алкоголю, щоб пристосуватися до мінливої переносимості організму і підтримати загальне довголіття.

Крім того, докторка Аматі нагадала про найважливішу роль, яку відіграє харчування від моменту зачаття і до перших років життя дитини, підкресливши значний, але часто недооцінюваний вплив раннього вибору раціону на довгострокове здоров’я. Вона вважає, що адаптація дієти під певний період життя допоможе вберегти організм від розвитку різних захворювань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кім Чен Ин попередив про ризик ядерної війни

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин звинуватив США в нагнітанні напруженості та провокаціях, заявивши, що…

3 хв. ago

Деталі, які перетворять ваш зимовий гардероб на витвір мистецтва

Зима — це той період року, коли ми всі разом вирішуємо, що виглядати як персонаж…

6 хв. ago

Сніг, дощ та сильний вітер: які регіони України накриє негода

Синоптик Наталія Діденко розповіла, яка погода буде в Україні у п'ятницю, 22 листопада. Як передає "Хвиля", про це…

11 хв. ago

Росія намагається зімкнути “два котли”

На Курахівському напрямку російські окупанти намагаються влаштували відразу два котли для ЗСУ. Росіяни вже окупували…

21 хв. ago

Париж у шоці: злочинці із сокирами пограбували музей Коньяк-Же

Якщо ви думали, що Париж — це лише романтика, вино і круасани, то злочинці, озброєні…

27 хв. ago

Що станеться з організмом, якщо їсти картопля щодня

Картопля - одна з найпопулярніших і універсальних овочів. Він доступний, недорогий і багатий на поживні…

29 хв. ago