Їжа, яку 90-річні японці радять вживати щодня: дієтолог розкрила “секрет”

Сертифікована дієтологиня та експертка з довголіття з Японії Мічіко Томіока розповіла про переваги для здоров’я морських водоростей і чому японські довгожителі рекомендують їх їсти щодня, пише cnbc.com.

“Морські водорості – один із найбільш ностальгічних продуктів для мене. Відтоді, як я була маленькою, я їла їх щодня. Моя покійна мама була їхньою великою прихильницею. Крім того, що вони були смачним і універсальним інгредієнтом у багатьох стравах, вона говорила, що морські водорості допомагали їй зберігати волосся здоровим і міцним. У мого дідуся завжди були під рукою жувальні цукерки комбу, і він давав мені їх як частування”, – зазначила вона.

За її словами, найактивніші та найміцніші старійшини в її житті радять щодня з’їдати тарілку супу місо з водоростями вакаме. А особисто у неї завжди в коморі буде щонайменше шість найпріоритетніших водоростей: комбу, вакаме, норі, хідзікі, кантен і аонорі.

Дієтолог зізналася, що водорості – це їжа, яку вона із задоволенням їстиме все своє життя, і ось чому:

Це безпроблемний інгредієнт. Водорості зручно і легко додавати до багатьох повсякденних страв. Більшість із них довго зберігаються, часто не потребують або потребують невеликої підготовки.

Вони багаті на поживні речовини. Водорості містять усі 9 амінокислот і жирні кислоти омега-3, багато як розчинної, так і нерозчинної клітковини, що може допомогти травленню, контролю ваги та загальному здоров’ю кишківника. Також у морських водоростях є залізо, йод, калій, кальцій, магній і поліфеноли – природні сполуки в рослинах, які можуть допомогти боротися із запаленнями і хворобами, а також контролювати рівень цукру в крові.

Вони екологічно безпечні. Для їх вирощування не потрібна або майже не потрібна земля, паливо або пестициди, вони природним чином зустрічаються в океанах і можуть допомогти скоротити викиди вуглецю.

“Вживання водоростей змушує мене почуватися здоровішим і переносить мене в океанський рай. Ось чому я люблю їсти їх щодня”, – додала Томіока.

Романчук Микола

Recent Posts

Вчені навчилися створювати алмази лише за 15 хвилин

У південнокорейському Інституті фундаментальних наук колектив вчених на чолі з Родні Руоффом розробив інноваційну методику синтезу алмазів…

2 хв. ago

Підвищення тарифу на воду: на скільки та коли зросте ціна

З 1 січня 2025 року мешканці Шептицької громади платитимуть більше за воду. Виконком міської ради…

12 хв. ago

“Відключення з нами надовго”: скасування графіків можна не чекати

Для енергосистеми України ракетна атака російських окупантів у середу, 25 грудня, стала більш руйнівною, ніж…

23 хв. ago

Озвучили нюанси: що насправді планує Трамп зробити з війною в Україні

Заява спецпредставника з питань України та Росії Кіта Келлога, що Трамп враховує досвід провальних спроб…

26 хв. ago

Банки не можуть видавати кредити: що стало причиною

Через недавню кібератаку з боку росії, яка призвела до недоступності деяких державних реєстрів, виникли труднощі…

29 хв. ago

Суддям доплат не буде – депутати бояться гніву людей: доведеться зачекати до наступного року

Законопроєкт №12244-1, який міг би додати суддям місцевих судів від 10 до 42 тисяч гривень…

33 хв. ago