Їжа, яка допоможе схуднути: раціон, який має допомогти уникнути переїдання

Насправді щоб підтримувати форму, вам не потрібно використовувати всі програми для схуднення або рахувати кожну калорію. Втрата ваги та стрункість досягаються через здорові звички, яких слід дотримуватись так само регулярно, як чищення зубів або читання ранкових новин. 

Крім того, вагому роль у схудненні відіграє раціон та продукти, які сприяють контролю ваги. Що їсти, щоб втрачати зайві кілограми, розповіли в Eat This, Not That.  

Грецький йогурт 

Грецький йогурт ідеальний для схуднення, оскільки він низькокалорійний та багатий на білок (майже 20 г на 170 г порції). Для кращого ефекту обирайте варіанти без добавок та додавайте до нього фрукти, мед або горіхи. Крім того, уникайте йогуртів з низьким вмістом білка та цукром.

Мигдаль 

Для контролю ваги горіхи можуть бути корисними, однак важливо дотримуватись порцій. Оптимальний розмір — це невелика жменя, що містить близько 28 грамів горіхів. Для зручності купуйте горіхи в упаковці, щоб не перевищувати калорії.

Кіноа 

Кіноа — це універсальне псевдозерно, яке можна додавати в різні страви. Це зерно багате білком і клітковиною, має низький глікемічний індекс, що допомагає відчувати ситість та контролювати апетит. Однак, не забудьте його промити перед приготуванням, щоб зняти гіркоту. Ви можете приготувати велику порцію на вихідних та використовувати її протягом тижня. 

Шпинат 

Щоб ефективно втрачати вагу, варто отримувати більше поживних речовин за меншу кількість калорій, при цьому не відмовляючись від смаку. Шпинат — це ідеальний варіант низькокалорійний продукт, який можна додавати до багатьох страв, включаючи смузі. Дослідження показують, що сполуки в шпинаті можуть зменшувати тягу до їжі і сприяти зниженню ваги.

Яйця

Яйця — це не тільки швидкий сніданок, а й корисне низькокалорійне доповнення до будь-якої страви. Вони містять близько 70 калорій та 6 г білка, а також є природним джерелом вітаміну D, що підтримує здоров’я кісток і імунітет. Додайте варене яйце до салату на обід, щоб поліпшити засвоєння вітамінів з овочів і отримати додаткову порцію білка.

Банани 

Не бійтеся вживати фрукти під час схуднення. Зокрема, банан містить близько 100 калорій і багатий вітамінами групи В, що підтримують енергію, а також є нерозчинною клітковиною, яка покращує травлення. Таким чином, для зменшення здуття живота спробуйте їсти трохи зелені банани — вони містять стійкий крохмаль, який забезпечує тривале відчуття ситості.

Палтус

Дослідження показали, що біла риба, як-от палтус, насичує краще, ніж яловичина та курка, завдяки великому вмісту білка та впливу на серотонін. Однак, уникайте тиляпії, щоб отримати максимальну користь.

Батат

Солодка картопля — це смачна та корисна альтернатива для схуднення. Один середній коренеплід має близько 100 калорій та 5 г клітковини, що забезпечує тривале відчуття ситості. Готуйте її на вечерю і використовуйте залишки для легкого салату, що допоможе уникнути нездорових перекусів.

Насіння чіа 

Насіння чіа допомагає відчути ситість і виводить токсини з організму. Для отримання більшої користі змішайте їх з водою, щоб утворити густий гель, який додасть м’якості вашим смузі. Змішайте рівні частини насіння чіа та води, зберігайте в холодильнику до кількох тижнів та експериментуйте з кількістю в коктейлях.

Бобові

Включення сочевиці, нута, гороху та квасолі в раціон може допомогти знизити жир на животі. Дослідження показали, що дієта з бобовими ефективніше знижує вагу та покращує рівень холестерину. Спробуйте додати їх до салатів протягом тижня для отримання користі.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Сльозогінний газ і побиття: у Харкові стався конфлікт з людьми у військовій формі

У Харкові стався інцидент за участю людей у військовій формі та пасажира авто, яке ті зупинили. Чоловіки…

32 секунди ago

У Росії під час масових заворушень біля Челябінська затримано десятки людей

У російському місті Коркіно, що за 35 км від Челябінська, відбулися масові заворушення на етнічному…

10 хв. ago

Путін зробив заяву про «заморожування» війни за корейським сценарієм

Як цинічно заявив кремлівський диктатор Володимир Путін в інтерв'ю пропагандистці Ользі Скабеєвій, будь-який результат конфлікту…

19 хв. ago

У податковій викрито посадовців із фіктивною інвалідністю

У керівництві Державної податкової служби (ДПС) після перевірки виявилося 16 осіб із фіктивною інвалідністю. Усі…

27 хв. ago

Усик звернувся до Трампа щодо звільнення з полону захисників «Азовсталі»

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями WBA, WBC, WBO та IBO Олександр Усик закликав…

36 хв. ago

Коли стартує гірськолижний сезон у різних країнах світу

Осінь у розпалі, а деякі локації вже готуються зустрічати лижників та сноубордистів. Ще зовсім трішки…

47 хв. ago