Є різні погляди на те, що таке перекус і чи потрібно його взагалі враховувати у раціоні. Дієтологиня-ендокринологиня відкриває таємниці цього приймання їжі та пояснює, чому не варто демонізувати перекуси.
Для багатьох із нас перекус – це лише швидка закуска, яку ми вживаємо між основними прийомами їжі. Проте, Катерина Толстікова лікарка, дієтологиня-ендокринологиня стверджує, що перекус це не “швидко поїсти і забути”, але це є повноцінним прийомом їжі, який має важливе значення для нашого здоров’я та енергії.
Перекус – це більше, ніж ви можете подумати. Зазвичай його сприймають як швидкий перекус горіхами або фруктами, але він є повноцінним прийом їжі, який має включати в себе всі три макронутрієнти: білки, жири і вуглеводи.
Тому дієтологиня радить робити три повноцінні великі приймання їжі і одне менше. І ви можете назвати його “перекусом”. Або рівномірно розподіліть на чотири приймання їжі, які не будуть називатися перекусами. Тому їх взагалі-то не існує.
Перекуси не слід демонізувати, адже вони можуть бути важливою частиною нашого раціону. Варто обирати здорові, ситні і збалансовані страви, які допоможуть забезпечити нас необхідними поживними речовинами та енергією протягом дня.
Національний банк України запроваджує оновлені правила для переказів з картки на картку, спрямовані на підвищення…
У Київській області правоохоронці викрили PR-агентство, яке працювало з російськими замовниками. Піарники займалися медійною розкруткою…
В Аргентині затримали засновника радянської секти Шамбала Ашрам Костянтина Руднєва, який називав себе "богом зірки Сіріуса".…
Верховна Рада України ухвалила закон, що розширює можливості дистанційної роботи для батьків школярів. Тепер один із…
У ніч на 31 березня в Римі спалахнула велика пожежа в автосалоні Tesla, внаслідок якої…
Українські пенсіонери тепер можуть відмовитися від паперових посвідчень і перейти на електронний формат. Документ буде…