• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У Ізраїля закінчуються ракети для перехоплення балістичних ракет Ірану
    • Українські супермаркети підняли ціни на білокачанну капусту
    • Китай направив до Ірану загадкові військові вантажні літаки
    • Виверження вулкану в Індонезії створило гігантську грибоподібну хмару
    • Синоптики попередили про похолодання та дощі по всій країні
    • У Раді пропонують криміналізувати насильство з боку ТЦК
    • В Україні різко зросли ціни на м’ясо, особливо курятина
    • Українські біженці в Британії опинились у правовій пастці
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Чому від червоного вина болить голова: цікаве дослідження

    Чому від червоного вина болить голова: цікаве дослідження

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина20 Грудня 2024, 11:541 хвилина на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Для багатьох червоне вино може стати причиною головного болю, навіть після одного келиха.

    Дослідники розкрили, що саме викликає цей неприємний симптом.

    Причиною головного болю після випитого червоного вина може бути кверцетин глюкуронід, який є у складі напою.

    На думку дослідників Каліфорнійського університету в Девісі Ендрю Вотерхауса і Апраміти Деві, ця речовина порушує метаболізм алкоголю в організмі, пише Ars Technica.

    Науковці вказують, що традиційні твердження про те, що головний біль спричиняють сульфіти, біогенні аміни й таніни, вже не мають наукового обґрунтування.

    Наприклад, щодо сульфітів, то така ж їх кількість є й у білому вині. До того ж наш організм виробляє близько 700 міліграмів сульфітів щодня, а голова нам при цьому не щодня болить. Кількість біогенних амінів у вині занадто мала, щоб бути проблемою, а танін міститься, наприклад, у чаї і шоколаді, які, втім, зазвичай не викликають головного болю.

    Учені дійшли висновку, що головний біль спричиняє затримка метаболізму, коли організм розщеплює напій. Метаболізм алкоголю відбувається у два етапи. Спочатку етанол перетворюється на ацетальдегід. Потім фермент ALDH перетворює ацетальдегід в ацетат – звичайну та нешкідливу речовину. Цей другий крок є повільнішим у деяких людей, оскільки у них вказаний фермент може бути не дуже ефективний.

    голова червоне вино

    Читайте також

    Як зменшити жир на животі: корисні продукти та поради

    Стоматологія в Польщі дорожча у 3 рази: українці масово їдуть на лікування додому

    Кава натщесерце: корисна звичка чи загроза для здоров’я

    Останні новини
    Сьогодні

    У Ізраїля закінчуються ракети для перехоплення балістичних ракет Ірану

    10:24

    Українські супермаркети підняли ціни на білокачанну капусту

    10:19

    Китай направив до Ірану загадкові військові вантажні літаки

    09:29

    Виверження вулкану в Індонезії створило гігантську грибоподібну хмару

    09:23

    Синоптики попередили про похолодання та дощі по всій країні

    09:17

    У Раді пропонують криміналізувати насильство з боку ТЦК

    09:10

    В Україні різко зросли ціни на м’ясо, особливо курятина

    09:04

    Українські біженці в Британії опинились у правовій пастці

    08:51

    Військові в Україні можуть отримувати пенсію понад 23 тисячі гривень

    08:47

    Спецпредставник США з питань України Кіт Келлог планує візит до Білорусі

    08:41
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.