Як швидко заснути ввечері, якщо потрібно прокинутися рано-вранці: корисні лайфхаки

У кожної людини хоча б раз у житті траплялася ситуація, коли потрібно прокинутися вранці раніше, ніж звичайно. Для цього люди і спати лягають раніше, щоби виспатися. Але саме в такі моменти дуже важко заснути. На щастя, є кілька лайфхаків, які допоможуть заспокоїтися і потрапити до міцних обіймів Морфея швидше.

Теплий душ

Варто прийняти теплий душ або ванну за годину до сну і можна швидко заснути. Тепла вода допоможе розслабити організм, відігнати геть погані думки та підготуватися до нічного відпочинку. Тому після такого вечірнього ритуалу людина точно засне набагато швидше.

Маска для сну

Медики неодноразово говорили про те, що людям варто спати у повній темряві. Щоб досягти такого ефекту, потрібно прибрати з кімнати всі джерела світла та купити щільні штори. Але ще простіше купити маску для сну. Вона допомагає не відволікатися на світло і швидше заснути.

Провітрювання

За півгодини до відходу до сну потрібно відчинити вікно в кімнаті, навіть якщо на вулиці досить прохолодно. Свіже повітря, що потрапило до кімнати, сприяє розслабленню і допомагає набагато швидше заснути. В ідеалі вікно слід залишити відкритим на всю ніч, але якщо людина боїться замерзнути і застудитися, краще закрити його перед тим, як лягати в кровать.

Жодних гаджетів

Сучасна людина прив’язана до свого мобільного телефону або планшету. З них ми дізнаємося новини, з їхньою допомогою спілкуємося з близькими та робимо роботу. Однак цим предметам не місце у спальні. Мало того, що вони відволікають, так ще й їхнє світло пригнічує вироблення гормону сну. Щоб швидше заснути, краще залишити гаджети в іншій кімнаті.

Білий шум

У мережі досить популярні записи білого шуму. Люди включають їх, щоб зосередитися або позбутися різних думок. Багато хто впевнений, що білий шум відмінно розслаблює і допомагає швидко заснути.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago