Від них товстіють: які овочі не можна їсти, якщо ви хочете схуднути

Щоб схуднути, люди часто відмовляються від вживання вуглеводів, обираючи, наприклад, м’ясо на грилі та овочі. Але будьте обережні, деякі види овочів також можуть негативно позначитися на вашій вазі, особливо в разі надмірного вживання. Хоча кукурудза містить вітаміни та мінерали, вона, на жаль, не сприятиме схудненню. Про це пише Fit For Fun.

Містять крохмаль

Фото: Pixabay

Наявність цукрів і крохмалю може ускладнити схуднення. Це пов’язано з тим, що різкі стрибки рівня цукру в крові викликають швидке відчуття голоду і, як наслідок, переїдання.

Дослідження, проведене Гарвардською школою громадської охорони здоров’я імені Т. Х. Чана, визнало це і тепер застерігає від вживання певних фруктів та овочів, що можуть перешкодити процесу схуднення. Для цього дослідники оцінили дані 13 000 випробовуваних і дійшли висновку, що крохмалисті продукти уповільнюють втрату ваги.

Кукурудза та горох у помірних кількостях

Фото: Freepik

Згідно з результатами дослідження, кукурудза, зокрема, є одним із головних винуватців невдач у втраті ваги. Але квасоля, горох і картопля також є крохмалистими овочами, що також може ускладнити процес схуднення. Якщо ви контролюєте своє харчування з метою скинути вагу, більше підійде буряк, що не містить крохмалю, і такі овочі як броколі, помідори або морква. Високий вміст води і низька калорійність роблять їх помічниками на шляху до ідеальної фігури.

Всупереч дослідженню, інші стратегії зі зниження ваги рекомендують використовувати цілі бульби картоплі. Крім крохмалю, більшість овочів містять багато корисних вітамінів і мінералів, а також клітковину, яка стримує відчуття голоду. Тут діє просте правило: кількість має вирішальне значення. Тому намагайтеся вживати всі продукти в помірних кількостях, оскільки надлишок навіть найкориснішого продукту може завдати шкоди здоров’ю.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

З Європи до Америки за 1 годину: що відомо про новий пасажирський надзвуковий літак (фото)

21 рік минув відтоді, як здійснив свій останній політ легендарний надзвуковий пасажирський літак "Конкорд". Відтоді…

51 секунда ago

Модне взуття на осінь 2024: усі питатимуть, де ви його купили (фото)

Цієї осені 2024 року модні тенденції у взутті тішать розмаїттям стилів і незвичайними рішеннями. Головними…

10 хв. ago

Не оновив дані вчасно — не отримав бронь: в Україні змінилися правила бронювання працівників

Від жовтня 2024 року роботодавцям надали можливість подавати списки на бронювання своїх працівників не тільки в паперовій…

18 хв. ago

Фронт сиплеться по годинам: Берлінська пояснила, чому вимагає відставки Умєрова

Напередодні керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила про те, що міністр оборони Рустем Умєров…

27 хв. ago

Україна без ТЦК: у Міноборони пояснили, чи можлива повністю добровільна мобілізація

Навіть у разі реформування територіальних центрів комплектування (ТЦК) за ними залишиться функція примусової мобілізації. Про це заявив…

36 хв. ago

Туристам на Балі тепер загрожує 20 років в’язниці за порушення нових міграційних правил

Влада Індонезії, де розташований популярний для відпочинку острів Балі, ухвалила рішення посилити міграційне законодавство, за порушення…

44 хв. ago