Як зберігати здоров’я і форму після 60 років: дієтологи вказали на 7 шкідливих звичок

Досвідчені дієтологи поділилися порадами, яких звичок у харчуванні слід уникати людям, старшим за 60 років, пише eatthis.com.

“Незалежно від того, коли вам виповнилося 60, ви, ймовірно, відчуваєте, що ваше тіло зазнає безліч змін. І тому важливо продовжувати адаптувати здорові звички за допомогою їжі та вправ”, – йдеться в публікації.

Серед шкідливих звичок у харчуванні експерти виділили:

Недостатнє вживання пребіотиків. Як зазначила сертифікована дієтологиня Кара Ландау, пребіотики необхідні для того, щоб здоров’я кишківника залишалося міцним. За її словами, з віком різноманітність кишківника природним чином зменшується, і це може мати негативний вплив на багато аспектів здоров’я. Вона порадила вживати цибулю, часник, варену картоплю, рис, сирий овес, бобові, сочевицю, а також горіхи, такі як кеш’ю і фісташки.

Надмірне вживання солодкого. Дієтологиня настійно рекомендувала намагатися уникати продуктів, у яких цукор (або його еквівалент) вказується в перших рядках їхнього складу.

Недостатнє вживання захисних для серця омега-3. Людям з віком важливо усвідомлено включати більше корисних жирних кислот омега-3 в раціон для подальшої підтримки здорового рівня холестерину, зазначила Ландау.

Недостатнє споживання білка. Отримання достатньої кількості білка є важливим у будь-якому віці, оскільки це “може допомогти зберегти м’язову масу, силу, здоров’я кісток і є одним із найкращих способів допомогти у ваших зусиллях зі зниження ваги”, зазначила сертифікована дієтологиня Кортні Д’Анджело. Вона запропонувала включати до свого раціону більше продуктів, таких як яйця, лосось, яловичина, курка або індичка.

Недостатнє споживання води. Це ще одна поширена звичка, якої слід уникати у віці 60 років. За словами дієтологині Лізи Янг, з віком відчуття спраги може слабшати.

Пізній прийом їжі. Багато людей можуть цього не усвідомлювати, але вживання їжі пізно вночі може бути шкідливим для здоров’я, навіть якщо ви вживаєте більш здорову їжу. Переїдання вночі пов’язане з набором ваги, коливаннями рівня цукру в крові та діабетом, попередила Янг.

Дієта з низьким вмістом клітковини. Одна з найгірших звичок у їжі – це нестача клітковини в щоденному раціоні, оскільки ця поживна речовина відіграє ключову роль у здоровому харчуванні. Дієтологиня Ландау порадила, обов’язково включати нерозчинну та розчинну клітковину, щоб поліпшити засвоєння поживних речовин, зменшити запалення та позитивно вплинути на настрій. Щоб отримати хорошу дозу клітковини, спробуйте включити до раціону такі продукти, як ягоди, вівсянка, яблука, квасоля або нут.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Біолог розповів про найтоксичнішу печеру у світі, в якій не буває сонячного світла

Ознаки життя можна знайти навіть у найзагадковіших місцях нашої планети. Іноді істоти виживають навіть там, де їм…

7 хв. ago

Ціни захмарні, але буде ще дорожче: найближчими місяцями картопля стане розкішшю

Найближчими місяцями в Україні очікується пожвавлення зростання цін на один із найважливіших овочів - картоплю.…

16 хв. ago

У Росії посадили головну інфоциганку: отримала великий термін

Російська блогерка та підприємиця Олена Бліновська заробила величезні статки, продаючи уроки "успішного успіху". У своїх…

24 хв. ago

Найбільший у світі айсберг сів на мілину: екологи попередили про небезпеку

Найбільший у світі айсберг А23а сів на мілину біля віддаленого британського острова Південна Джорджія, де мешкають…

31 хв. ago

Україну накрило потепління: погода просто вражає

Весна дивує погодою! Синоптики вже ошелешили новим прогнозом на березень. Що підготував перший місяць весни для…

33 хв. ago

Справа на 110 млн грн. Прокуратура знов взялася за екскерівника банку «Аркада»

Колишнього голову правління банку «Аркада» та директора компанії-забудовника запідозрили у розтраті 110 млн гривень довірителів…

40 хв. ago