Categories: Авто

Краще не купуйте: 5 кросоверів, які найчастіше ламаються

Практично в усіх країнах світу, в тому числі й в Україні, багато років поспіль спостерігається бум кросоверів. Цей сегмент автомобільного ринку переповнений. Дуже багато кросоверів і на вторинному автомобільному ринку. Деякі з них не відрізняються надійністю. Експерти німецького журналу AUTO BILD за результатами нового тесту на витривалість назвали кросовери, які найчастіше ламаються.

Спочатку скажемо, що експерти журналу AUTO BILD надійність автомобілів перевіряють найпростішим способом. Автомобілі повністю розбирають після 100 000 км пробігу та з’ясовують, які за цей час у них виникли проблеми.

Subaru XV 2.0D Exclusive

Subaru XV – це компактний кросовер (див. фото вгорі). Його випускають із 2011 року. На деяких ринках його продають під назвою Subaru Crosstrek (наприклад, в Україні).

На жаль, у нього виявили багато проблем. Наприклад, передчасно зношене зчеплення, корозія деталей ходової частини, дефекти сидіння водія і незакріплені панелі, які призводять до дратівливого шуму. Йдеться про Subaru XV 2.0D Exclusive. Він має кількість поломок 44. Загальна оцінка – 4-.

Audi Q3 2.0 TDI Quattro

Серійне виробництво Audi Q3 розпочалося у 2011 році. Наразі покупцям пропонують його друге покоління (з 2018 року). У Q3 2.0 TDI Quattro при пробігу приблизно 27 000 км виявився несправним лямбда-зонд, а при пробігу близько 52 000 км зламався охолоджувач системи рециркуляції вихлопних газів. При 100 000 км пробігу виявилося, що у цього кросовера потрібно замінити ксенонові лампи і коробку передач. Кількість поломок – 42. Загальна оцінка – 4-.

Suzuki Vitara S

Компанія Suzuki випускає кросовер Vitara з 1988 року. Наразі покупцем пропонують його четверте покоління (з 2014 року). Це комфортний автомобіль, але під час експлуатації стають очевидними його недоліки. Кількість поломок у Suzuki Vitara S – 29. Загальна оцінка – 3-.

Ford Kuga 2.0 TDCi 4×4 Titanium

Kuga – це перший компактний кросовер у модельній лінійці Ford. Його серійне виробництво розпочалося у 2008 році. Із 2019 року покупцям пропонують його третє покоління.

На жаль, у Ford Kuga (розібрали версію 2.0 TDCi 4×4 Titanium) під час експлуатації виявили дефекти. Приблизно на 50 000 км пробігу з’явилася тріщина в картері коробки, а до 100 000 км пробігу сталося зниження продуктивності двигуна. Кількість поломок – 25. Загальна оцінка – 3.

Renault Captur TCe 130 Intens

При розбиранні після перших 100 000 км пробігу у Renault Captur виявили деякі проблеми з сидінням водія. У корпусі повітряного фільтра накопичилося багато бруду, а в лонжеронах з’явилася корозія. Кількість поломок – 22. Загальна оцінка – 3+.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ягідне морозиво: готуємо найпростіший літній десерт

Ягідне морозимо – це найпростіший літній десерт, який можна приготувати вдома. До його складу не…

5 хв. ago

Сестри-близнючки знайшли одна одну через 17 років після розлуки за допомогою соцмереж

У 2022 році грузинська студентка Елен Дейсадзе переглядала TikTok, коли натрапила на профіль дівчини Анни…

8 хв. ago

Шлюбні афери. Як в Україні викривають фіктивні союзи та карають винних

В Україні за останні декілька років зросла кількість фіктивних шлюбів. Найчастіше це пов'язано з тим, що…

11 хв. ago

Можуть зупинити на вулиці: що чекає на військовозобов’язаних в Україні з 16 липня

Після 16 липня в Україні – дати, коли стікає термін поновлення даних військовозобов'язаними у ТЦК…

13 хв. ago

Материв і бажав смерті: в Одесі тренер образив військового, але одразу поплатився

В Одесі фітнес-тренер обматерив військового, який служив у 53-й бригаді ЗСУ та побажав йому смерті.…

23 хв. ago

Україна по вуха у боргах перед МВФ: більше нас набрала лише одна країна

Борг перед МВФ, який має Україна, досяг майже 14 мільярдів доларів. На сьогодні це –…

26 хв. ago