Categories: Авто

Закон про мобілізацію спричинив ажіотаж на українському авторинку, — дослідження

Внутрішній авторинок України у квітні продемонстрував серйозне зростання. Його причиною став новий закон про мобілізацію, прийнятий Верховною Радою. До такого висновку прийшли експерти Інституту досліджень авторинку.

У квітні зафіксовано 124,5 тис. угод купівлі-продажу легкових авто на внутрішньому ринку. Отже, кількість перереєстрацій виросла одразу на 44,1% порівняно із березнем та на 58,6% перевищує показник квітня 2024 року.

Найбальше реєстраційних операцій зафіксовано в Київській області та КиєвіФото: Інститут досліджень авторинку

При цьому, в Інституту досліджень авторинку стверджують, що фактична кількість внутрішніх перепродажів залишилася на звичному рівні у 80-85 тис. авто. Решта перереєстрацій (а це близько 40% від загальної кількості) – це угоди між членами однієї родини.

Таким чином українці, які мають два і більше авто намагаються переписати їх на родичів, оскільки бояться їх вилучення для потреб оборони.

Крім того, суттєво зросла кількість подарованих автомобілів. У квітні подарували 4533 легкові машини тоді, як за весь 2023 рік – 3167. Крім того, за місяць оформили договори дарування на 503 вантажних авто, 21 автобус, 20 мотоциклів, 60 причепів та 23 напівпричепи.

Оскільки в сервісних центрах МВС зросли черги, то чимало українців скористалися застосунком “Дія” для перереєстрації авто онлайн. Якщо у січні-березні через “Дію” переоформлювали по 9-10 тис. авто на місяць, то у квітні – одразу 28,3 тис. Це 48% від усіх перереєстрацій, здійснених із моменту запуску цієї послуги.

Найбільше реєстраційних операцій за квітень зафіксовано в Київській області – 38 228 (+26,5%). Далі йдуть місто Київ (14 288), Дніпропетровська (9015) та Львівська (8588) області.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

24 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

24 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago