В Україну прибули боєприпаси для танків Leopard

В Україну прибули 105-мм танкові боєприпаси бельгійського виробництва. Мова про снаряди для танків Leopard 1A5/A5DK і M-55S.

Відомо, що бельгійські боєприпаси виготовляє компанія Mecar, підрозділ конгломерату KNDS. На світлинах, що потрапили в інтернет, видно рідкісні боєприпаси, а саме: бельгійський бронебійний-фугасний M393A3-E HESH-T, традиційний підкалібрений M1060A2/A3 APFSDS-T, а також американський кумулятивний M456A2 HEAT-T, пише wheel-news.com.

В Україну прибули 105-мм танкові боєприпаси бельгійського виробництва. Мова про снаряди для танків Leopard 1A5/A5DK і M-55S.

Подробиці

Відомо, що бельгійські боєприпаси виготовляє компанія Mecar, підрозділ конгломерату KNDS. На світлинах, що потрапили в інтернет, видно рідкісні боєприпаси, а саме: бельгійський бронебійний-фугасний M393A3-E HESH-T, традиційний підкалібрений M1060A2/A3 APFSDS-T, а також американський кумулятивний M456A2 HEAT-T.

Відомо, що бронебійно-фугасний (HESH) боєприпас під час зіткнення з перешкодою не детонує одразу, а має механізм розтікання вибухової речовини по броні і лише тоді вибухає. У результаті самого пробиття броні зазвичай не відбувається, але на зовнішній стороні броні утворюються сколи й уламки броні вже уражають захищений простір.

Такі боєприпаси вперше було розроблено у Великій Британії у 40-х роках. Їх використовували до танкової гармати Royal Ordnance L7, що встановлюється на Leopard 1. На додачу фугасні снаряди у 120-мм калібрі були розроблені для Challenger 1 та Challenger 2, а у 125-мм калібрі є для китайського VT-4.

Всі боєприпаси з фото можуть використовуватись танками Leopard 1A5 та M-55S. Експерти наголошують, що на озброєнні України є понад 200 танків зі 105-мм боєприпасами.


Лисенко Катерина

Recent Posts

У Києві пролунали вибухи: що відомо

У Києві близько 22:30 в суботу, 5 жовтня, пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що в столиці…

43 секунди ago

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

5 хв. ago

Путін на дроті: хто і чому з західних політиків виступає за якнайшвидший діалог з Кремлем

Словацький прем’єр Фіцо заявив, що прагне відновити "нормальні відносини" з РФ, а німецький уряд не…

7 хв. ago

В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо

В Україні діють чіткі вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів, про що нагадало…

13 хв. ago

Повісток поштою стане ще більше: десятки тисяч осіб скоро отримають свої “листи щастя”

Міністерство оборони України сформувало і відправило "Укрпошті" ще 70 тис. повісток. Документи мають електронні підписи…

16 хв. ago

У Києві оголосили повітряну тривогу: в бік міста летять “Шахеди”

Ввечері, 5 жовтня, у Києві оголосили повітряну тривогу. Їх причиною стали "Шахеди", які летять в…

27 хв. ago