У Китаї сотні продавців всесвітньовідомого маркетплейсу виходять на протести

Сотні китайських продавців китайського маркетплейсу Temu протестують проти “нестерпно високих штрафів”, повідомив Reuters один з торговців, який брав участь в акції протесту.

Продавець одягу з Гуанчжоу повідомив, що в квітні Temu запровадив нові штрафи, які можуть становити до п’ятикратної вартості продажу, коли клієнти повертають свої покупки для відшкодування: “Я не проти, якщо я повинен повертати гроші споживачам … Продавці хочуть, щоб Temu припинила штрафувати нас без причини”, – сказала продавчиня, додавши, що 29 липня вона пішла до штаб-квартири компанії в Гуанчжоу, щоб висловити свій протест.

“Щоб заспокоїти ситуацію, Temu сказав нам зареєструвати суму штрафів, яку ми маємо сплатити, але вони нічого не зробили. Тому 29 липня зібралося ще більше торговців, і їх було близько 400-500 осіб”, – сказала вона.

На відеозаписах інциденту, що поширюються в Інтернеті, також видно, що за межами будівлі знаходяться сотні протестувальників. Водночас у заяві Temu йдеться, що більшість протестувальників були продавцями одягу, і компанія активно співпрацює з торговцями, щоб знайти рішення. За словами Temu, більшість продавців досягли успіху, дотримуючись рекомендацій, повідомляючи про збільшення продажів і позитивні відгуки клієнтів: “Хоча штрафи необхідні для підтримання високої якості ринку, ми прагнемо до справедливого правозастосування та вирішення спорів”, – зазначили представники маркетплейсу.

Торговець одягом сказав, що багато продавців збанкрутували або закрилися з того часу, як почали застосовувати штрафи з різних питань, таких як неправильний розмір одягу.

Варто зазначити, що Temu – міжнародний інтернет-сайт, що належить PDD Holdings (PDD.O). Він продає за низькими цінами широкий асортимент товарів, багато з яких вироблені в Китаї. Його популярність зросла з моменту запуску у вересні 2022 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

40 секунд ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

2 хв. ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

4 хв. ago

“Не по-чоловічому”: Кадиров поскаржився, що Маск дистанційно відключив його Cybertruck

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що американський бізнесмен і засновник компанії Tesla відключив подарований йому електромобіль-пікап Cybertruck.…

5 хв. ago

Як мобілізовані “з вулиці” насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Є проблема, яку нечасто обговорюють відкрито, але вона існує: багато мобілізованих чоловіків в українській армії…

13 хв. ago

“Це реально злочин”: комбат “Вовків да Вінчі” розкритикував українські фортифікації

Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя" розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного…

14 хв. ago