Як змінилися принцеса Жозефіна, принц Крістіан, принцеса Алексія та інші члени королівських сімей

Останні п’ять років принесли чимало змін в європейські королівські сім’ї. За цей час юні монархи встигли закінчити школу, переїхати в інші міста та навіть розпочати підготовку до майбутніх обов’язків.

Як повідомляє HELLO, кронпринц Данії Крістіан став першим у черзі на данський престол, а іспанська принцеса Леонор розпочала свій трирічний курс військової підготовки. Що ще відомо про спадкоємців та як юні королівські особи змінилися з 2019 року – дивіться далі.

Життя королівської родини Данії змінилося за останні місяці після приходу на престол короля Фредеріка. Його старший син, 18-річний Крістіан, став кронпринцом Данії і вже виконував обов’язки регента, тоді як його батьки, король Фредерік і королева Марія, були за кордоном. 

Крістіан і його молодша сестра, 17-річна принцеса Ізабелла, зараз відвідують гімназію Ordrup у Копенгагені. Тим часом 13-річні близнюки принц Вінсент і принцеса Жозефіна, щойно стали підлітками.

Це були важкі роки для майбутньої королеви, 20-річної принцеси Катарини-Амалії, яка була змушена покинути своє університетське житло у 2022-му через погрози викрадення. Нещодавно стало відомо, що королівська особа проживала в Іспанії протягом року, щоб завершити навчання, але з тих пір вона повернулася до Амстердама, щоб продовжити вивчати політику, психологію, право та економіку.

У 2023 році принцеса здійснила своє перше офіційне закордонне турне, супроводжуючи батьків, короля Віллема-Олександра та королеву Максиму, під час візиту до Карибського басейну.

Тим часом 18-річна принцеса Алексія здала курс міжнародного бакалавра в Атлантичному коледжі UWC у травні 2023 року, а 17-річна принцеса Аріана минулого літа вступила до WC Adriatic в Італії.

Близнюки принца Альберта та принцеси Шарлін – принц Жак та принцеса Габріелла, часто приєднуються до своїх батьків на масштабних заходах, таких як національний день Монако.

Шарлін зауважли, що її дітей віддали в різні класи на початку навчального року, і розповіла про їхні характери: “Габріелла спонтанна, вона досить впевнена в собі. Я думаю, це різниця між хлопчиками та дівчатками в цьому віці, коли дівчатка, можливо, більш виразні. Вони доповнюють один одного і вивчають своє нове середовище, але вони все ще юні і змінюються день у день”.

Горді батьки, королева Летиція та король Феліпе, розповіли, що старша донька та майбутня королева, 18-річна принцеса Леонор, вступила до військової школи, а 17-річна Софія минулого літа переїхала до Атлантичного коледжу UWC, щоб навчатися за дворічною програмою міжнародного бакалавра.

На цьому сімейному знімку 2019-го принц Оскар був лише малюком. Минуло п’ять років, і тепер юний принц, якому вже вісім, є копією свого батька, принца Даніеля, і відвідує Кампус Манільї на Королівському Юргордені разом зі своєю старшою сестрою. Тим часом майбутня королева Естель є абсолютним відображенням своєї матері, кронпринцеси Вікторії, у такому ж віці.

Ольга Степанова

Recent Posts

YouTube видалив канали іноземних блогерів, які працювали на Росію та публікували фейки

YouTube видалив канали іноземних "блогерів", які працювали на Кремль. Вони, зокрема, поширювали фейки та розповідали про життя…

6 хв. ago

По $4 тис. із квартири на електрику: експерт Павлюк пояснив свою скандальну заяву

Виконавчий директор «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк зробив заяву, що українцям потрібно придбати енергообладнання на…

7 хв. ago

Усім водіям в Україні потрібно буде проходити техогляд автомобілів

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов'язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

28 хв. ago

Ідеальні обіди для схуднення: 10 смачних ідей від дієтологів

Дієтологи пропонують прості ідеї обіду для схуднення, який містить менше 400 калорій, але радять завжди…

33 хв. ago

Китай підготував до експлуатації свій перший комерційний космодром

Перший у КНР комерційний космодром, розташований на території острівної провінції Хайнань, готовий до запусків. Про це…

39 хв. ago

Хто не встиг, той запізнився: яке покарання загрожує тим, хто не прийшов до ТЦК

У зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ, що триває, Верховна Рада України продовжила дію воєнного стану і посилила…

42 хв. ago