Багатовікова традиція: чому у короля Чарльза два дні народження і коли вони

Багато предків Чарльза дотримувалися традиції святкування свого дня народження. Цього року британський монарх дещо відійде від регламенту і проведе огляд військ сидячи в кареті, а не верхи на коні.

Парад на честь дня народження короля Чарльза ІІІ відбудеться в суботу, 15 червня, і стане свідком дивовижної пишності та видовища в центрі Лондона, повідомляє Hello.

Фактичний день народження монарха настане тільки 14 листопада, то чому ж Чарльз святкує свій особливий день двічі?

Король Чарльз III і королева Камілла Фото: Getty

Офіційні урочистості з нагоди дня народження монархів часто проводили не в день їхнього фактичного дня народження, особливо якщо цей день не припадав на літній день. Король Едуард VII народився 9 листопада, але його офіційний день народження відзначали протягом усього його правління в травні або червні, коли була велика ймовірність гарної погоди для параду з нагоди дня народження, також відомого як “Вибір прапора”. Так само день народження покійної королеви Єлизавети II припадав на 21 квітня, але офіційно вона завжди відзначала його в суботу в червні.

Що відбувається в Trooping the Colour

Парад “Кольоровий загін” відзначає офіційний день народження монарха ось уже понад 260 років. Понад 1400 парадних солдатів, 200 коней і 400 музикантів беруть участь у демонстрації військових навичок, мистецтва верхової їзди і звучання фанфар. Парад проходить від Букінгемського палацу торговим центром і завершується прольотом Королівських ВПС.

Цього року, попри тривале лікування короля від раку, він поїде в кареті разом із королевою, щоб оглянути солдатів на параді. Передбачається, що під час церемонії, яка відбудеться на параді кінної гвардії у Вайтголлі, король проведе огляд гвардійців та офіцерів з карети Аскот Ландау разом з королевою. Відмінність від торішньої церемонії, коли Чарльз оглядав війська верхи на коні, пов’язана з рекомендаціями лікарів.

Король Чарльз ІІІ Фото: Getty

У 2024 році в параді буде проглядатися “явно ірландська тема”: полк Ірландської гвардії пронесе церемоніальний прапор; лунатимуть кельтські народні мелодії; оркестр ірландської гвардії з сурмами і барабанами виведе війська на плац.

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон, яка проходить лікування від раку, є головнокомандувачем ірландської гвардії, і поки що невідомо, чи буде вона присутня на одному з головних заходів королівської сім’ї.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

19 секунд ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

4 хв. ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

7 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

12 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

16 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

29 хв. ago