Хворий на рак король Чарльз уперше з’явився на публіці (відео)

75-річний король Великої Британії Чарльз III разом із дружиною, королевою Каміллою, приїхав на щорічну великодню службу в каплиці Святого Георгія у Віндзорі. Тим самим монарх дав зрозуміти підданим, що почувається добре, і своєю появою спростував чутки, які раніше ходили, про те, що його стан погіршується, пише Reuters.

Великодня служба — перша публічна поява короля відтоді, як у лютому йому діагностували рак.

У каплицю, де покояться його мати, королева Єлизавета II, і батько, герцог Единбурзький, Його Величність приїхав на авто. Він мав елегантний вигляд у темному пальто, темно-синьому костюмі та блакитній краватці. Король помахав присутнім рукою, перш ніж зайти всередину храму.

Королева Камілла одягла смарагдово-зелену сукню-пальто, яку поєднала з таким же капелюхом, чорними замшевими чоботами і темно-зеленою накидкою. В якості аксесуарів вона вибрала стьобану чорну сумочку Chanel і завершила свій весняний ансамбль свіжим макіяжем: рожевою помадою і рум’янами.

До королівського подружжя приєдналися й інші члени сім’ї: принцеса Анна та її чоловік сер Тімоті Лоуренс, герцог і герцогиня Единбурзькі, принц Ендрю і Сара, герцогиня Йоркська.

Зараз Чарльз проходить курс хіміотерапії, а тип раку, яким хворіє король, не розголошується, як і в ситуації з Кейт Міддлтон.

Чарльз виконував більшу частину своїх непублічних державних обов’язків, як-от привітання іноземних чиновників і проведення регулярних зустрічей із прем’єр-міністром Ріші Сунаком. Минулого тижня король не був присутній на щорічній службі в Чистий четвер, але випустив аудіозвернення, яке транслювалося на заході. Він висловив жаль з приводу своєї відсутності і побажав публіці щасливого Великодня.

На великодню службу цього року не приїхали принц і принцеса Уельські та їхні діти. Раніше повідомлялося, що Кетрін приступить до виконання королівських обов’язків наприкінці березня, але тепер, коли вона повідомила всьому світові про свій діагноз, строки повернення її в публічний простір посунулися доти, доки лікарі не дозволять їй це зробити.

Наразі мати трьох дітей зосереджена на одужанні та проводить час зі своєю сім’єю, подалі від ЗМІ та публіки.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Вони врятують цю країну”: Залужний пояснив, чому не можна знижувати мобілізаційний вік

Україна не повинна знижувати мобілізаційний вік, якщо в цьому немає критичної потреби. В іншому випадку…

4 хв. ago

Пенсія у 63 роки: що потрібно знати про терміни звернення за виплатами

Пенсійний фонд України відповів на питання, що часто ставиться, про призначення пенсії за віком. Про…

13 хв. ago

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

25 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

32 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

34 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

46 хв. ago