Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок у церкві.

Як пише Reuters, під час святкування 600-річчя установи він відповів на лист студентів і професорів, які цікавилися вченням Католицької Церкви щодо жінок. “Жінка є дочкою, сестрою, матір’ю, так само як чоловік є сином, братом, батьком”, – сказав він, зазначивши, що жінки мають “плідний прийом, турботу та життєву відданість”.

Після виступу професори і студенти католицького університету заявили про нерозуміння й несхвалення поглядів Папи. Його позицію назвали “детерміністською і редукціоністською”.

Крім того, король і прем’єр країни закликали Франциска вжити більш конкретних заходів для допомоги жертвам насильства з боку католицького духовенства, а ректор одного з католицьких університетів попросив його переглянути заборону церкви на висвячення жінок у священики.

Скандали навколо Папи Римського

Навесні ЗМІ повідомляли, що Франциск нібито наказав єпископам не дозволяти геям навчатися на священників, а також вжив гомофобний вираз під час однієї із закритих зустрічей. Його речник потім перепросив за це.

А минулого року він закликав учасників всеросійської зустрічі католицької молоді в Санкт-Петербурзі “не забувати про спадок імперії”.

Романчук Микола

Recent Posts

Статки Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів. За два роки вони зросли майже в шість разів

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів, підрахував Bloomberg. Він став четвертою людиною…

14 хв. ago

У Києві пролунали вибухи, КМВА повідомляє про роботу ППО

У ніч проти понеділка, 30 вересня, у Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Як повідомили у Київській міській військовій…

40 хв. ago

Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо (фото, відео)

Тимчасово окупований Донецьк 29 вересня накрило потужне стихійне лихо. У місті, яке з 2014 року…

53 хв. ago

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

2 години ago

У Бельгії двоє священників влаштували гей-оргію із наркотиками: один загинув, а другого – арештували

У Бельгії британський священнослужитель помер після ночі сексу та наркотиків зі своїм бельгійським "колегою". Останнього…

2 години ago

Чоловіки взялися колоти ботокс у мошонку: нова мода набирає обертів

Багато чоловіків часом переживають через розмір свого пеніса, і це досить поширена проблема. Такий стан,…

3 години ago