“Справжній монстр”: чоловік опинився у воді з гігантською 6-метровою анакондою

37-річний аргентинський ветеринар Серхіо Антунес Россі, який у вільний час полюбляє мандрувати світом, прибув до перуанської Амазонії й покупався у водоймі разом із 6-метровою анакондою. Відповідне відео чоловік опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Серхіо натрапив на рептилію, що лежала на березі, наполовину занурившись у річку. Ветеринар знав, що змії атакують, коли відчувають загрозу, але все ж наважився залізти у воду разом із плазуном.

“У цю мить здійснюється моя мрія — відчуваю, як все тіло поколює від хвилювання. Обожнюю змій з самого дитинства, і це справді культовий вид. Давно хотів задокументувати його у дикій природі”, — розповідає чоловік у відео.

Россі пояснив, що зелена анаконда виростає до восьми метрів — це друга за довжиною змія у світі після сітчастого пітона, а також є найважчою — її вага може сягати 200 кг.

Серхіо натрапив на рептилію, що лежала на березі, наполовину занурившись у річку Фото: Sergio Antunez Rossi | Instagram

Опустившись навколішки всього за декілька сантиметрів від рептилії, він додав: “Істота, яку ви зараз бачите, це справжній монстр. У неї неймовірна сила та дуже потужна голова. На щастя, я не є частиною її харчового ланцюга”.

До речі, немає жодних задокументованих свідчень, що зелена анаконда може з’їсти людину, однак напади все ж трапляються. Відомо, що цей вид може розтягувати щелепи досить широко, щоб проштовхнути навіть плечі дорослого чоловіка.

Ці змії поширені у Венесуелі, Колумбії, Болівії, Перу, Еквадорі, Бразилії та Парагваї. Харчуються переважно ссавцями, рептиліями, птахами, а молоді особини — амфібіями та рибою. Досягають зрілості у віці 6 років й живуть до 30.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

8 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

18 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

30 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

46 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

46 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

58 хв. ago