Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера “Хезболли”. Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав причину такого кроку.

Про це повідомляє Sky News.

“Вчора держава Ізраїль вбила головного вбивцю Хасана Насраллу”, – заявив Нетаньягу.

Він наголосив, що країна звела рахунки з тими, хто несе відповідальність за вбивство незліченної кількості ізраїльтян та багатьох громадян інших країн, включаючи сотні американців та десятки французів.

За його словами, ліквідований голова “Хезболли” був центральним двигуном осі зла Ірану.

“Насрала більше не буде терористом. Він був терористом. Він був віссю осі, центральним двигуном іранської осі зла. Він та його люди були архітекторами плану зі знищення Ізраїлю. Його не лише активував Іран, але й він сам багато разів активував Іран”, – заявив ізраїльський прем’єр.

Нетаньягу повідомив, що на початку тижня дійшов висновку, що тих потужних ударів, які ЦАХАЛ завдав по “Хезболлі” за останні кілька днів – буде недостатньо.

Він заявив, що усунення Насралли є необхідною умовою для досягнення поставлених Ізраїлем цілей, а саме – повернення жителів півночі країни до своїх домівок та зміни балансу сил у регіоні протягом багатьох років.

“Тому що поки був живий Насралла, він швидко відновив би ті можливості, які ми відібрали у “Хезболли”. Ось чому я віддав вказівку – і Насрали більше немає з нами. Його усунення сприяє поверненню наших мешканців у свої будинки на півночі, а також повернення наших викрадених на півдні”, – сказав Нетаньягу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю додав, що чим більше лідер ХАМАС Яхья Сінвар бачить, що “Хезболла” більше не прийде йому на допомогу, тим більше шансів ізраїльській стороні повернути своїх викрадених людей.

У своїй промові Нетаньягу подякував ЦАХАЛ, ВПС, Міноборони, Моссад і Шин Бет за великі досягнення, але попередив ізраїльтян, що роботу ще не завершено і найближчими днями доведеться зіткнутися зі значними труднощами, які “ми вирішуватимемо” спільно.

“Усі ті, хто виступає проти осі зла, всі ті, хто стогне під жорстокою тиранією Ірану та його поплічників у Лівані, Сирії, самому Ірані та інших місцях, всі вони були сьогодні сповнені надії. Я говорю громадянам цих країн: Ізраїль з вами” , – заявив прем’єр.

Продовжуючи свою промову, глава ізраїльського уряду сказав, що немає жодного місця в Ірані чи Близькому Сході, куди б не дотягнулася довга рука Ізраїлю. За його словами, країна зараз перебуває на історичному поворотному моменті.

Так, рік тому, 7 жовтня, вороги Ізраїлю напали на країну і думали, що ізраїльська держава перебуває на шляху до вимирання. Проте через рік, удар за ударом і досягнення за досягненням вони розуміють, “наскільки згасли їхні надії”.

“Ми сповнені рішучості продовжувати завдавати ударів по нашим ворогах, повертати наших мешканців до їхніх домівок і повертати всіх наших викрадених. Ми не забуваємо їх ні на хвилину. Брати і сестри, дорогі громадяни Ізраїлю, цього дня я знову і знову говорю вам: разом ми боротимемося, і з Божою допомогою разом ми переможемо”, – резюмував Нетаньягу.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

1 годину ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

2 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

2 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

2 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

2 години ago

Зеленський натякнув про дозвіл США на удари по території РФ

Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву щодо можливого використання далекобійної зброї проти Росії. Він повідомив, що Україна веде…

2 години ago