Ізраїль знищив морський порт хуситів та електростанції в Ємені (відео)

Армія оборони Ізраїлю у неділю, 28 вересня, атакувала Ємен. Удари нанесли по портовій інфраструктурі та електростанції хуситів. Зокрема, по морському порту Ходейда, внаслідок чого у більшій частині портового міста зникло світло.

Про це повідомляє Reuters. В операції ЦАХАЛ взяли участь десятки літаків, включаючи винищувачі, літаки-заправники та розвідники.

“Ізраїльські військові заявили, що десятки літаків, включаючи винищувачі, атакували електростанції і морський порт в портах Рас-Ісса і Ходейда. За словами мешканців, удари спричинили відключення електроенергії в більшій частині портового міста Ходейда”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що портові об’єкти та електростанції в Ходейді та Рас-Ісі розташовані на заході Ємену та приблизно за 1800 кілометрів від Ізраїлю. За даними ізраїльтян, ці об’єкти використовуються хуситами для імпорту іранської зброї та військових матеріалів, у тому числі нафти.

“ЦАХАЛ атакував електростанції та порт, які використовуються для імпорту нафти. Через об’єкти інфраструктури й порти режим Хуті переправляє в регіон іранську зброю, а також товари військового призначення, в тому числі нафту”, – пишуть в The Times of Israel.

Військове командування Ізраїлю заявило, що ці удари були відповіддю на серію балістичних ракетних обстрілів з боку хуситів. Зокрема, йдеться про три атаки, що відбулися у вересні.

Хусити атакували Ізраїль

У суботу, 28 вересня, єменські хусити заявили, що запустили балістичну ракету в напрямку міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона поблизу Тель-Авіва, яку Ізраїль, за їхніми словами, перехопив. Це сталося після того, як там приземлився літак із прем’єр-міністром країни Беньяміном Нетаньягу. У п’ятницю Ізраїль також перехопив ще одну їхню ракету.

Відомо, що союзником хуситів був Хасан Насралла – лідер Хезболли. ЦАХАЛ офіційно підтвердив знищення Хасана Насралли 28 вересня. Зокрема, разом з ним загинули командир ракетного підрозділу Мухаммед Алі Ісмаїл та його заступник Хусейн Ахмад Ісмаїл. 

На тлі таких повідомлень верховного лідера Ірану Алі Хаменеї евакуювали в безпечне місце. Двоє іранських чиновників підтвердили, що Хаменеї перемістили у захищене місце в межах країни. Таким чином в Ірані вирішили посилити заходи безпеки.

Романчук Микола

Recent Posts

Мама п’яти дітей померла після простої косметології: що сталося

У Великій Британії сталася трагічна подія: померла 33-річна мати п'яти дітей на ім'я Еліс Делсі…

46 секунд ago

Найбільший організм на Землі повільно поїдають живцем: що відбувається

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

25 хв. ago

“Бальзам від занепаду”: ЗМІ з’ясували, як боєприпаси для ЗСУ рятують економіку США

Виробництво артилерійських снарядів для армії України перетворилося на справжній подарунок для збройової промисловості США. Компанія-підрядник…

31 хв. ago

Тарифи на газ з 1 жовтня: скільки коштуватиме ключова комуналка

Тариф на газ в Україні залишиться незмінним на рівні 7,96 грн для клієнтів «Нафтогазу» з…

47 хв. ago

В Індії 219 важкоатлетів знялися зі змагань, бо дізналися про приїзд допінг-офіцерів

219 спортсменів знялися зі змагань з важкої атлетики в Індії, коли дізналися про приїзд на…

52 хв. ago

Якщо Путіна в найближчому майбутньому не приберуть свої, це доведеться зробити чужим

Я не бачу варіантів закінчення війни та запобігання глобальній катастрофі, окрім акції проти Путіна у…

54 хв. ago