Німці активно емігрують: які дві країни обирають найчастіше

Майже 13 тис. громадян Німеччини емігрували у 2023 році до сусідніх Австрії та Швейцарії, випливає з опублікованих даних Федерального статистичного відомства, пише видання Die Zeit.

«Громадяни Німеччини, які бажають залишити країну, все частіше обирають Швейцарію, при цьому тенденція посилюється. Австрія також є одним із найкращих напрямків еміграції», – зазначає видання.

За даними статистичної служби, станом на 2023 рік майже 316 тис. німців офіційно проживали на території Швейцарії, що на 1,5% вище за показники за 2022 рік. Як зазначають експерти, окрім географічної близькості, а також відсутності мовних бар’єрів, ключовими мотивами для переїзду останнім часом також стають такі фактори, як вищий рівень життя та заробітних плат, а також порівняно низькі податки.

«Кількість німців, які живуть у Швейцарії, зростає вже багато років», – вважають у Федеральному статистичному відомстві.

Австрія другим за популярністю місцем еміграції для німців, причому кількість переїжджають туди в останні роки зростає ще вищими темпами, ніж у Швейцарію. Як випливає із статистичних даних, станом на 2023 рік в країні проживало понад 225 тис. німців, при цьому за минулий рік цей показник збільшився на 3,7% або 8,2 тис. осіб.

«Просторова близькість і спільна мова полегшують зміну місця проживання як на Австрію, так і на Швейцарію», – зазначає видання. 

Лідером серед країн, у яких німецька мова не є однією з основних, стала Іспанія: на початок 2024 року в країні було офіційно зареєстровано близько 126 тис. громадян Німеччини. Однак, як зазначає статистичне відомство, частка німців, які воліють жити у середземноморській країні, суттєво скоротилася за минулий рік – на 11,8%.

Швейцарія також є провідною країною за кількістю випадків переїзду громадян Німеччини. Зокрема, у 2022 році було досягнуто нового щорічного максимуму, коли паспорт альпійської республіки отримали майже 9 тис. німців. На другому місці Швеція: громадянство скандинавської країни отримали майже 1,3 тис. німців.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

18 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

26 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

33 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

39 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

45 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

55 хв. ago