Розкол у королівській родині? Чарльз III змусив принца Вільяма підписати “відмову” через суперечку

Король Великої Британії Чарльз III, який зараз бореться з раком, і його старший син принц Вільям мали серйозні розбіжності щодо делікатного питання на початку 2024 року, внаслідок чого майбутньому королю довелося підписати “відмову”.

Згідно з новою королівською біографією британського журналіста Роберта Джобсона “Кетрін, принцеса Уельська”, після того, як Чарльзу поставили діагноз рак, через який він тимчасово відійшов від своїх королівських обов’язків, побоюючись власної смерті та майбутнього монархії, 75-річний король змусив свого старшого сина поговорити з ним щодо злободенної теми, яка нібито турбувала королівську особу. Про це пише Daily Mail.

Повідомляється, що Чарльз III був глибоко стурбований рішенням досвідченого пілота Вільяма возити свою родину країною на гелікоптері. У книзі згадується, що короля переслідують трагічні спогади про катастрофу 1967 року, яка забрала життя капітана королівського літака. Тому старші члени королівської родини висловили серйозне занепокоєння за добробут принца Вільяма та Кейт Міддлтон. Він побоюється, що будь-які подібні інциденти можуть кардинально порушити лінію престолонаслідування.

Коли Вільям, як повідомляється, відмовився припинити перельоти з сім’єю, Чарльз зажадав, щоб він підписав офіційний документ, в якому він визнає ризики та бере на себе повну відповідальність за свої дії.

Звичайно, це була б слабка втіха після невимовної трагедії, не кажучи вже про перспективи коронації Гаррі і Меган“, — йдеться в книзі Роберта Джобсона.

Ольга Степанова

Recent Posts

Експерти назвали 10 популярних автомобілів, які не проїдуть без ламання навіть 160 тисяч км

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність…

49 секунд ago

Українські біженці сплатили понад 205 мільйонів євро податків у Литві за два роки

З початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія, українці, що переїхали до Литви, активно сприяють економічному розвитку…

2 хв. ago

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

26 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

27 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

51 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

1 годину ago