Стали відомі зарплати українців у Німеччині та Нідерландах: у декілька разів вищі, ніж в Україні

Українські біженці, які змогли знайти роботу в Німеччині та Нідерландах, отримують зарплати, які значно вищі, ніж в Україні. Де та скільки заробляють українці у європейських країнах?

В Європі зараз проживають тисячі українців, які покинули рідну країну через війну. Багато хто з них влаштувався на роботу і самостійно заробляє собі на життя в чужій державі. Міграційна платформа EWL провела дослідження під назвою “Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах”, щоб дізнатися, скільки отримують українці у цих двох європейських країнах.

Виявилося, що понад 40% українських біженців працевлаштувалися, хоча раніше вони не мали досвіду роботи за кордоном. Нині вони працюють у сферах виробництва, торгівлі та послуг, в агентствах з догляду за літніми людьми, у ресторанах та готелях.

Як показало дослідження, середня зарплата українця у Німеччині становить 1334 євро (майже 58 тисяч гривень) до сплати податків. Щодо Нідерландів, то там заробіток дещо нижчий – 1 104 євро (майже 48 тисяч гривень) до сплати податків. Цей показник майже вчетверо вищий за середню зарплату в Україні.

Згідно з результатами проведеного дослідження, 28% учасників опитування в Німеччині заявили, що їхній заробіток становить від 1500 до 1999 євро, а 25% респондентів у Нідерландах кажуть, що отримують від 1000 до 1499 євро.

Українці також не забувають про близьких, які залишились в Україні. Так, 25% опитаних у Німеччині надсилають фінансову допомогу до рідної країни, а в Нідерландах – 11%.

Ольга Степанова

Recent Posts

Поглянути на кожну деталь: 10 найкращих міст світу для піших прогулянок туристів

У світі мільйони міст та містечок з надзвичайними краєвидами, комфортним рівнем життям та захопливою архітектурою.…

2 хв. ago

“Шиплять від вогню”: Рогозін заявив про нову тактику українських дронів “Баба Яга” (фото)

У Російській Федерації стверджують, що Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з…

11 хв. ago

ТЦК хочуть жорстко карати: нардеп розповів подробиці та попередив про бандитизм

В мережі оприлюднено відео з інтерв'ю нардепа Олександра Федієнко, в якому той засуджує жорстокі методи мобілізації,…

13 хв. ago

“Бріджертони”: що відомо про особисте життя головних героїв культового серіалу

У червні всі шанувальники культового серіалу "Бріджертони" від Netflix із захватом насолоджувалися неймовірною історією кохання Пенелопи Фезерінгтон…

17 хв. ago

Навіть не половина: нардеп розповів, скільки чоловіків в Україні не оновили дані у ТЦК

Переважна більшість українських військовозобов’язаних, які фізично приходять до ТЦК, мають право на відстрочку. Інші для оновлення…

20 хв. ago

Полякам загрожує бідність? Статистика продемонструвала невтішний тренд

За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), у 2023 році рекордно високий відсоток поляків жив…

25 хв. ago