Росія готується до прямого зіткнення з НАТО – ЗМІ

Російські еліти почали готуватися до війни з НАТО.

На початку вторгнення РФ в Україну вони були шоковані і критикували Кремль, однак до кінця 2023 року почали підтримувати війну: багато в чому тому, що їм стало здаватися, що Росія справді перемагає. Про це пише російський журналіст Михайло Зигар у статті для Foreign Affairs.

За словами одного з російських олігархів, у РФ змінилося все: ставлення до президента Володимира Путіна, України, Заходу.

«Ми маємо виграти цю війну. Інакше нам не дадуть жити. Погано бути ізгоєм у ролі переможця, але ще гірше бути ізгоєм у ролі того, хто програв. Ми маємо перемогти у цій війні. Інакше вони не дадуть нам жити. І Росія, звісно, ​​розвалиться», – заявив анонімно один олігарх.

Український фронт президент РФ розглядає лише як один із напрямків у повномасштабному конфлікті із Заходом, кажуть наближені до російського диктатора д люди. Щоб перемогти своїх “справжніх ворогів у Вашингтоні та Брюсселі, Путін може вважати, що йому потрібно напасти на когось із членів НАТО. На думку російської еліти, найімовірнішою метою стане Естонія чи Латвія”, – стверджується в статті.

У минулому російські еліти не хотіли ризикувати через загрозу ядерного конфлікту. Але тепер багато хто з них переконаний, що НАТО не посміє відповісти, бо вважають Захід стомленим та роз’єднаним. Еліти говорять про можливість розвитку такого сценарію ще до виборів у США, щоб підірвати шанси Джо Байдена переобиратись. Водночас багато впливових людей у ​​РФ вважають, що Путін не зупиниться і у разі перемоги Дональда Трампа, оскільки він «занадто полюбив війну».

«Думка про нескінченну війну в Україні жахає еліту Росії, яка все ще сподівається, що вторгнення завершиться. Вони мріють якнайшвидше повернутися до мирного часу 23 лютого 2022 року. Але поки що вони мовчать. Вони не бачать шляхів назад», – резюмується у статті.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

16-річна блогерка станцювала під російський реп на Майдані Незалежності: яке покарання їй загрожує

16-річна блогерка з Харкова викликала бурхливу реакцію в мережі, опублікувавши у TikTok відео, де вона танцює…

2 хв. ago

У Курській області голову району вбило зрубане на фронт дерево

Голова Совєтського району Курської області Сергій Бєлих загинув під час заготівлі дров для потреб російської окупаційної армії.…

10 хв. ago

Новий закон про мобілізацію: чи пускатимуть українських чоловіків за кордон з 17 липня

В Україні з 17 липня у всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років) перевірятимуть військово-обліковий…

20 хв. ago

Українські банки масово зупиняють роботу своїх відділень по всій країні

Банки, що функціонують в Україні, останнім часом масово припиняють роботу своїх відділень у різних регіонах…

30 хв. ago

Уже остаточно: до школи діти підуть у серпні, названо дати і план на весь навчальний рік

У Львові визначилися з датою початку нового навчального року в школах міста: як повідомив мер Львова Андрій Садовий у…

41 хв. ago

Меган Маркл “чувствует себя обиженной”: в чем причина

Меган Маркл тяжело переживает ссору между герцогами Сассекскими и королевской семьей Великобритании. Об этом пишет Express. Спустя…

50 хв. ago