Путін винен: у РФ може розпочатися військовий бунт

У Росії після так званої інавгурації Володимира Путіна почалися серйозні зміни у військово-політичному керівництві країни. Різкі дії диктатора можуть сподобатися генералитету.

Таку думку в ефірі “24 Каналу” розповів Сергій Жирнов – екс-співробітник КДБ. За його словами, спроби скинути Путіна розпочалися ще з минулого року.

Путіну вже варто бути насторожі

Володимир Путін стверджує, що в Україні, мовляв, є нелегітимною владою. При цьому він сам змінив Конституцію Росії, яка забороняла одній людині бути на президентській посаді більше двох термінів. Однак у цьому, здається, російське суспільство не бачить нічого поганого.

«Ще у 2011 – 2013 році спроба скинути Путіна, але вона провалилася. Тому, як наслідок, сидить ця людина вже 25 років при владі та збирається сидіти до кінця свого життя, це точно. Не думаю, що народ надалі зможе його скинути. Але Путіна можуть прибрати його соратники. З огляду на все це почалося ще минулого року», – зазначив Сергій Жирнов.

Йдеться насамперед про хоч короткочасний і невдалий, але все-таки заколот Євгена Пригожина, який відбувся 23 – 24 червня 2023 року.

«Тоді Путін дуже злякався та втік. Його не вийшов захищати взагалі ніхто. Медведєв, Патрушев, Бортников – усі втекли, не було нікого. А ось зараз Путін затіяв вигідну для нас перебудову у найвищих «мафіозних» кланах міністерства оборони. Схоже, там розпочнуться такі пертурбації, які й зможуть його скинути», – наголосив Жирнов.

Екс-співробітник КДБ пояснив, що це може бути як військові бунти, повстання спецслужбистів чи інших близьких до Путіна осіб.

Режим знищиться зсередини

Зміни у військовому керівництві Росії справді стали серйозними. Їх, власне, називають чи не найбільшими за десятиліття.

«Путін зараз переформував свій режим, усунувши Шойгу та Патрушева. Патрушева – пенсію, Шойгу – місце Патрушева, але це тимчасово. А ось тепер сильно закріпився клан Чемезова, клан Ковальчуков та Тимченко, тому що їхні люди прийшли до різних структур», – зазначив Жирнов.

«Те, що вони затіяли у міністерстві оборони та генеральному штабі, може злякати генералів. Тих генералів, які мають збройні дивізії, купа крадених грошей, за які тепер їх можуть посадити будь-якої миті. Усі ці «грабіжники» у погонах можуть влаштувати внутрішньорежимну пертурбацію. Зазвичай усі диктаторські режими закінчують погано саме зсередини», – наголосив Жирнов.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

2 години ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

2 години ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

2 години ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

2 години ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

3 години ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

3 години ago