У Росії хочуть робити шкільних вчителів з учасників війни проти України

У РФ влада агітує військових, які брали участь у війні проти України і більше не можуть виконувати свої обовʼязки через стан здоровʼя ставати педагогами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У повідомленні вказується, що в декількох регіонах РФ у педагогічних вищих навчальних закладах запровадили програми перекваліфікації для громадян РФ, які брали участь у війні з Україною. Жодних обмежень немає, це можуть бути учасники будь-яких формувань, в тому числі ПВК. Також не важливо, якою була первинна освіта майбутніх “педагогів”. Після проходження навчання вони отримають право стати шкільним вчителем.

Зокрема, російські військові, які найближчим часом завершать перенавчання на педагогів в рамках програми міністерства освіти РФ стануть викладачами уроків історії, фізкультури та основ безпеки життєдіяльності. Окремо вони проводитимуть заходи у рамках початкової військової підготовки (НВП).

“У школах таким вчителям рекомендують проводити уроки у військовій формі та демонструвати військове спорядження та амуніцію. Також наголошується на тому, що на особистому прикладі вони повинні проводити національно-патріотичне виховання молоді, агітувати їх пов’язувати свою подальшу долю із силовими структурами. А у зв’язку із наближенням “виборів президента” РФ вони також мають проводити опосередковану агітацію в інтересах правлячої партії “Єдіная Расія” та кремлівського диктатора Путіна”, – йдеться у повідомленні.

Також у ЦНС додали, що таких “педагогів” будуть також відряджати на тимчасово окуповані території України для посилення пропагандистського впливу та мілітаризації української молоді.

Варто звернути увагу також на той фактор, що ці вчорашні військові можуть страждати на розлади психіки, а їх допускатимуть до роботи з дітьми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

1 хв. ago

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний Георгій Чижевський з Вознесенська, що на Миколаївщині, став переможцем літнього Чемпіонату України з плавання…

4 хв. ago

В Лондоні коні гвардійців знову втекли: один потрапив під колеса авто

У Лондоні коні Домашнього кавалерійського кінного полку проводили планові навчання під керуванням п'ятьох солдатів. Але…

8 хв. ago

Долар по 54 грн: на Україну чекає валютний стрес – названа дата

Як прогнозується, до кінця поточного року в Україні курс долара зросте до 41 гривні, а до 2029…

15 хв. ago

Учені створили робота з мозком зі стовбурових клітин людини: що з цього вийшло (фото)

Дослідники з Тяньцзінського університету і Південного університету науки і технологій розробили робота з вирощеним у…

17 хв. ago

Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом

Аномальна спека охопить більшість областей України. Цього року екватор календарного літа розпочався під пекучим сонцем. Першого…

21 хв. ago