У США закликали назвати Росію глобальною загрозою і забезпечити перемогу України, – The Hill

Гельсінкська комісія США наполягає на тому, щоб Штати відмовилися від статус-кво після закінчення Холодної війни у своїх відносинах із Росією і назвали Москву “постійною” загрозою глобальній безпеці. Про це пише The Hill з посиланням на звіт комісії, отриманий перед його публікацією.

У звіті стверджується, що Вашингтон має переглянути своє мислення щодо Росії, як він це робив із Китаєм протягом останніх кількох років, і відповідним чином розподілити ресурси:

“Сполучені Штати повинні підготуватися до довгострокового протистояння, розуміючи, що Росія має багатовікову історію жорстокого імперіалізму по відношенню до своїх сусідів, Європи і світу в цілому”.

Пріоритетним напрямком стратегії звіту є забезпечення перемоги України в її оборонній війні проти Росії. У комісії закликають до “масованої” військової та гуманітарної допомоги Києву і до дозволу Збройним силам України наносити удари вглиб Росії за допомогою наданої США зброї, пише The Hill.

“Я думаю, що основний посил полягає в тому, що ми відмовляємося від 30 років помилкової політики… Не потрібно далеко ходити, щоб побачити, що кожен президент протягом перших кількох місяців своєї адміністрації зустрічається з Путіним”, – заявив помічник одного з конгресменів, знайомий зі звітом.

Окремо наголошується, що політичні пропозиції звіту виходять за рамки зобов’язань адміністрації Джо Байдена перед Україною та суперечать позиціям колишнього президента Дональда Трампа, кандидата в президенти від Республіканської партії, і його союзників у Конгресі.

У The Hill нагадали, що Трамп давно стверджував, що США витрачають надто багато на європейську безпеку, а також продовжує наполягати на угоді між Україною та Росією через переговори з Путіним. Однак конгресмен-республіканець і голова Гельсінкської комісії, коментуючи новий звіт, відкинув можливість укладення Трампом угоди з Путіним:

“У мене немає сумнівів, що Дональд Трамп побачить нещирість військового злочинця Путіна… Путін – це не та людина, з якою можна досягти угоди”.

Гельсінська комісія США, також відома як Комісія з безпеки і співробітництва в Європі, є незалежною комісією уряду США, якій доручено стежити за дотриманням Гельсінських угод і сприяти всеосяжній безпеці шляхом просування прав людини, демократії, економічної, екологічної та військової співпраці в 57 країнах. Комісія складається з дев’яти членів Сенату США, дев’яти членів Палати представників і по одному члену від Держдепартаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Путін злякався Кадирова: що занепокоїло російського диктатора

У Москві чеченці влаштовують заворушення просто на вулицях. Ба більше, вже не один місяць говорять…

2 хв. ago

“Липові” документи і пенсійне шахрайство: вчений розкрив “секрет” 100-літніх довгожителів

Більшість довгожителів, старших за 100 років, насправді є "фейковими",а їхній реальний вік є меншим, ніж вони…

7 хв. ago

Ідеальні креветки за 10 хвилин: простий рецепт

Креветки давно вибороли місце на кухні не тільки ресторанів, а й у будинках любителів морепродуктів.…

14 хв. ago

У Росії раптово помер головний штурман Тихоокеанського флоту

Головний штурман Тихоокеанського флоту помер під час марафону «Мости Владивостока». Капітану 1-го рангу Євгенові Витютнєву…

19 хв. ago

В ООН натякнули, що українські біженці можуть залишитись без фінансової допомоги

Організація об'єднаних націй (ООН) не має коштів, необхідних для допомоги українцям цієї зими. Про це…

25 хв. ago

Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти

У вищих навчальних закладах Польщі іноземні студенти, зокрема й з України,  можуть отримувати різні види стипендій. Станом…

37 хв. ago