Вибори в США: Трамп ухвалив правила дебатів з Гарріс

Колишній президент США Дональд Трамп у своїй соцмережі Truth Social заявив, що "досяг угоди" про участь у дебатах із віце-президентом США Камалою Гарріс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

“Правила будуть такими самими, як і на останніх дебатах CNN, які, схоже, влаштували всіх”, – зазначив кандидат у президенти США від республіканців у вівторок, 27 серпня.

Джерело видання, знайоме із ситуацією, підтвердило, що правила значною мірою відображатимуть умови, які використовував телеканал CNN під час дебатів 27 червня. У тому числі те, що мікрофони буде відключено під час виступу іншого кандидата, а в студії не буде глядачів.

У той же час він сказав, що штаб кандидата від демократів Камали Гарріс досі веде переговори з ABC про те, чи залишатимуться мікрофони включеними під час президентських дебатів у вересні.

CNN пише, що Трамп у своєму дописі не згадав конкретно про відключені мікрофони, просто сказавши, що правила будуть такими ж, як і в його перших дебатах, коли кандидатом на пост глави держави від демократів був чинний президент США Джо Байден.

За словами джерела, знайомого із ситуацією, команда Трампа хотіла, щоб мікрофони були відключені протягом усіх дебатів, за винятком того кандидата, чия черга говорити, як це було у червні.

Видання нагадало, що правила дебатів CNN не передбачали присутності глядачів у студії. Обидва кандидати стояли на єдиному подіумі, а першість визначалася підкиданням монети. 90-хвилинні дебати мали дві перерви на рекламу, і співробітникам передвиборних штабів не дозволялося взаємодіяти з кандидатами у цей час. Також на сцені не дозволялося мати реквізит чи заздалегідь написані нотатки, але кандидатам видавали ручку, блокнот та пляшку води.

Резюмуючи CNN пише, що швидше за все правила щодо дебатів ще не повністю узгоджені.

Крім того, видання додало, що за словами Трампа, Гарріс відмовилася від дебатів на Fox News 4 вересня, але він залишить дату відкритою на випадок, якщо вона “змінить свою думку”. Також Трамп натякнув на можливий третій раунд дебатів на NBC News, які, за його словами, Гарріс не ухвалила.

Вибори в США

Зазначимо, що після дебатів із Байденом, Трамп певною мірою збільшив свої шанси на перемогу і, виходячи з опитувань, лідирував у боротьбі за посаду президента США. Особливо помітний стрибок підтримки виборців стався після замаху.

Однак, після того, як Байден знявся з перегонів, і замість нього кандидатом у президенти стала Гарріс, ситуація значно змінилася. Згідно із західними ЗМІ, які посилаються на опитування, зараз кандидати мають практично рівні шанси.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що кампанія Гарріс зібрала 540 млн доларів з моменту, як Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У столиці уламки БпЛА впали на територію комунального підприємства

В Оболонському районі столиці уламки БпЛА впали на територію комунального підприємства. Про це інформує очільник…

8 секунд ago

Українці з 1 жовтня зможуть платити за електроенергію по тарифу 2,64 грн за кВт*год: нові правила

В Україні після підвищення тарифу на електроенергію в червні також встановили пільговий тариф для тих, хто використовує електроенергію…

4 хв. ago

Половину працівниць борделів у Берліні становлять українки, — Die Welt

Частина українських жінок, які перебувають у Німеччині, працюють у берлінських борделях. За словами соціального працівника, частка…

10 хв. ago

Зарплати Зеленського, Байдена та Шольца: скільки щомісячно платять президентам

Зарплата президента України Володимира Зеленського майже в 50 разів нижча, ніж зарплата американського лідера Джо Байдена. Тоді як в…

14 хв. ago

Над Балтійським морем винищувачі НАТО перехопили російські літаки

Німецькі винищувачі вилетіли на перехоплення російських літаків над Балтикою. Як повідомили ВПС Німеччини, сьогодні над Балтійським морем були помічені…

18 хв. ago

Екскурсія для Кім Чен Ина: у КНДР уперше показали завод зі збагачення урану

Північна Корея вперше показала свій завод зі збагачення урану. На ньому побував глава КНДР Кім Чен…

23 хв. ago