Стало відомо, яких фахівців критично бракує Канаді

Дефіцит робочої сили є в багатьох секторах економіки Канади. Проте є одна галузь, кадровий голод якої канадці оплачують буквально – із власної кишені.

Про це пише Vancouverok.

Аналітики з Канади заявили про прямий зв’язок між нестачею співробітників та зростанням вартості життя в країні. «Мода на високоінтелектуальну працю залишила країну без інженерів та фахівців робітничих професій. У результаті тепер канадці платять за ремонт пральної машинки замість $70, як колись, удвічі вище», – стверджує директорка будівельної компанії Freshco Менді Реннехан.

За даними Статистичного управління Канади, рівень вакансій у малому бізнесі у першому кварталі цього року становив 3,5%. А в тому ж будівництві – 5,1%, у готельному бізнесі – усі 4%. Але особливо гостро питання кадрів стоїть у громадському харчуванні. Ресторатори Канади заявили, що через брак кухарів їхні зарплати стрімко зростають. А слідом за ними і рахунки для гостей кафе та ресторанів.

«На даний час у нашій галузі відкрито понад 78 тис. вакансій, що вплинуло на розмір заробітної платні. За два роки ми стали свідками зростання витрат на робочу силу на понад 15 %», – каже президентка галузевої асоціації ресторанів Онтаріо Келлі Хіггінсон.

До слова, кількість громадян Канади, які працюють на державних посадах, зростає з кожним роком. Цей факт багато в чому пояснює зацікавленість країни в іммігрантах. Зайнятість на держслужбі зростає в Канаді з року в рік. У липні у галузі з’явилося додатково понад 40 тис. робочих місць (+0,9% до червня). Щорічний приріст фіксується на рівні цифри в 5%. 

Лисенко Катерина

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

34 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

49 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago