Україна дістала російські літаки за полярним колом: у Фінляндії сполошилися

У Фінляндії нагадали своїм громадянам, що сусідня країна перебуває у стані війни. Тому варто бути готовими, що неподалік кордону пролунають вибухи.

Про це розповів президент Фінляндії Александер Стубб, коментуючи українські повідомлення про удари по аеродрому “Оленья”, що приблизно за 150 кілометрів від російсько-фінського кордону. Його слова наводить Yle.

За його словами, у Гельсінкі стежать за ситуацією і готові на неї реагувати у тісному контакті із союзниками. Також глава держави зазначив, що перебуває у постійному контакті з урядом.

“Нам потрібно звикнути до того, що недалеко від наших кордонів йде війна. І нам потрібно звикнути до того, що Україна використовуватиме всі засоби для перемоги у цій війні. І Росія продовжить свої гібридні атаки. Залишайтеся спокійними та пильними, і у нас не буде серйозних проблем”, — додав Стубб.

Як повідомлялося раніше, 27 липня з’явилася інформація про те, що дрони ГУР Міноборони атакували три російські авіабази, які використовуються для запусків стратегічних бомбардувальників. Крім аеродрому “Оленья” у Мурманській області, вибухи також пролунали на аеродромах “Енгельс” у Саратовській області та “Дягілєво” в Рязанській.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago