Полонених вагнерівців з Малі можуть “продати”: експерт назвав потенційних “покупців”

Повстанці-туареги з Малі можуть “продати” полонених вагнерівців Україні, Франції, або тій таки Росії. Таку думку висловив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі Еспресо.

“Зʼявилась інформація про те, що полонених вагнерівців з Малі хочуть передати Україні. Це хороша новина. Втім, я побоююсь, що у повстанців може перемогти економічний та прагматичний інтерес. Тобто цих полонених може викупити Росія, але, знову ж таки, за такого сценарію ризики для повстанців дуже великі”, – каже аналітик.

На думку Мусієнка, Україна справді могла б поторгуватися за цих вагнерівців, якщо вони мають якусь цінність для нашої країни. Однак експерт вважає, що Франція теж може бути зацікавлена у цих бранцях, і можливо, навіть більше, ніж Україна.

“Я гадаю, що французам досі болить через те, що вони втратили Малі після того, як їх попросили піти. Тому, гадаю, що в цьому питанні ключовими будуть не інтереси тих, хто проти росіян, а лише хто більше заплатить”, – пояснив він.

Розгром вагнерівців у Малі

Нагадаємо, днями в африканській республіці Малі повстанці-туареги розгромили десятки солдатів місцевої хунти, яка незаконно захопила владу в країні, а також найманців російської приватної військової компанії “Вагнер”. 

За підсумками кількаденних боїв в прикордонному місті Тінзауатен біля алжирського кордону повстанці захопили не лише техніку хунти і вагнерівців, але й певну кількість полонених, зокрема росіян.

Згодом також стало відомо, що малійські повстанці підбили два гелікоптери приватної військової компанії “Вагнер”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

7 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

16 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

23 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

28 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

35 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

45 хв. ago