Одна з країн ЄС планує скасувати виплати для українських біженців: хто залишиться без коштів

У Німеччині планують скасувати державну допомогу для непрацевлаштованих українських біженців, через відсутність стимулів до працевлаштування. Федеральний уряд країни планує запровадити суворіші правила для заохочення одержувачів соціальних виплат до роботи.

Про це заявив генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн в інтерв’ю виданню медіагрупи Funke. Він заявив, що в Німеччині існує шестизначна кількість людей, які принципово не бажають працювати і тому їх не можна стимулювати до пошуку роботи просто скороченням соціальних виплат. “Необхідно повністю скасувати підтримку базового доходу“, – вважає Ліннеманн.

Політик також звернув увагу на українських біженців, які отримують пільги в Німеччині. Він зазначив, що в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, тоді як у Німеччині лише 25%. “Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, але в Німеччині – лише 25%“, – заявив Ліннеманн.

На його думку, проблема полягає у відсутності стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати українських біженців шукати роботу. “Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона пов’язана з чимось натомість. Це стосується і працевлаштування“, – додав Ліннеманн.

Федеральний уряд Німеччини також планує запровадити суворіші правила, щоб заохотити більше одержувачів соціальних виплат до роботи. Серед нововведень пропонується карати скороченням допомоги за відмову від роботи та нелегальне працевлаштування.

За офіційними даними, серед понад мільйона українців у Німеччині працездатного віку є понад 800 тисяч осіб, з яких працює приблизно чверть. Це викликає питання щодо ефективності існуючих стимулів для працевлаштування.

Ольга Степанова

Recent Posts

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

23 секунди ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

2 хв. ago

“Не по-чоловічому”: Кадиров поскаржився, що Маск дистанційно відключив його Cybertruck

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що американський бізнесмен і засновник компанії Tesla відключив подарований йому електромобіль-пікап Cybertruck.…

3 хв. ago

Як мобілізовані “з вулиці” насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Є проблема, яку нечасто обговорюють відкрито, але вона існує: багато мобілізованих чоловіків в українській армії…

11 хв. ago

“Це реально злочин”: комбат “Вовків да Вінчі” розкритикував українські фортифікації

Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя" розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного…

13 хв. ago

Засолена рибка: найніжніший простий рецепт

Самостійно засолена риба завжди вийде смачнішою, ніж купована. Крім того, що в кожної господині є…

14 хв. ago